Antoni Cañete, secretari general de PIMEC | Cedida

Patronals

Pimec reclama més ajuts directes per a les empreses

El secretari general de Pimec lamenta que s'hagi optat per finançar les empreses a través dels bancs i no amb ajudes directes

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha reclamat ajudes directes a les empreses per superar la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Segons la patronal catalana, des de l'inici de la pandèmia Catalunya ha perdut 10.000 milions d'euros en activitat.

Cañete: "La liquiditat per les empreses és com la sang per al cos; si es talla, mor"

Segons una enquesta de PIMEC, el 95% de les empreses han patit caigudes en les seves vendes i un 70% té ja problemes de tresoreria. És per això que reclama ajudes directes per a les companyies per solucionar "la greu necessitat de liquiditat de les empreses provocada per l’aturada de l’activitat".

Antoni Cañete ha recordat que a Europa s'han donat diners a les empreses, mentre que a Espanya s'ha optat per finançar-les a través dels bancs i que arriben "tard". "La liquiditat per les empreses és com la sang per al cos; si es talla, mor", ha alertat.

Més info: Pimec denuncia males pràctiques de les entitats financeres amb els crèdits ICO

Cañete: "La fortalesa vallesana en la indústria permetrà a la comarca sortir abans de la crisi que altres zones del país"

El secretari general de la patronal de petita i mitjana empresa ha fet aquestes reivindicacions durant una sessió empresarial a través d'internet que ha reunit unes 200 persones i que tenia per objectiu analitzar l'impacte del coronavirus al Vallès Occidental. A la comarca s'han perdut 1.500 milions d'euros d'activitat econòmica i s'han presentat 9.500 ERTOs, amb 83.000 treballadors afectats.

Segons Cañete, "la fortalesa vallesana en la indústria permetrà a la comarca sortir abans de la crisi que altres zones del país".

El secretari general ha valorat positivament les mesures de molts municipis vallesans per suspendre tributs i pagar les factures de pimes. A més, ha reclamat modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària perquè els ajuntaments puguin usar els romanents pressupostaris per estimular la seva economia local, cosa que ara està prohibida per llei.