• Territori
  • El projecte europeu Resetting donarà suport a 14 pimes turístiques de Tarragona

El projecte europeu Resetting donarà suport a 14 pimes turístiques de Tarragona

La iniciativa farà de pont perquè les empreses escollides incorporin solucions tecnològiques

Pablo Mazón, del Clúster TIC Catalunya Sud, juntament amb Ignacio de las Cuevas, d'Eurecat, i Berta Cabré de la FEHT | Cedida
Pablo Mazón, del Clúster TIC Catalunya Sud, juntament amb Ignacio de las Cuevas, d'Eurecat, i Berta Cabré de la FEHT | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
16 de Febrer de 2022
Act. 16 de Febrer de 2022

Un total de 14 petites i mitjanes empreses turístiques de la demarcació de Tarragona seran escollides per millorar les seves capacitats empresarials incorporant solucions digitals innovadores que els permetin la transició cap a models operatius més resilients, sostenibles i circulars. La selecció i inversió es farà a través del projecte europeu Resetting, coordinat pel Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, i dos principals socis: el Clúster TIC Catalunya Sud i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). De fet, el clúster tindrà un paper destacat en la detecció de les necessitats de les empreses, la implementació d’eines digitals i la formació del personal de les empreses participants.  

 

Resetting, que es durà a terme fins al mes de juny de 2024, té per objectiu principal ajudar a rellançar el sector del turisme en un escenari post-covid a través de la innovació i la transformació digital millorant la qualitat de l’experiència turística i contribuint a la descarbonització del sector. "Volem ajudar al sector turístic en aquest canvi i marcar la diferència”, ha destacat Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud, i per això, "els oferirem les eines i la formació per fer aquesta transformació digital tant necessària cap a un model més competitiu i sostenible. Volem ajudar al sector turístic en aquest canvi i marcar la diferència”. En paraules del cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas, “el testeig i la integració de noves solucions digitals contribuirà a reduir càrregues innecessàries, a millorar la qualitat de l’experiència turística i a la descarbonització del sector”.

En l'àmbit europeu, el projecte proveirà un total de 60 petites i mitjanes empreses de la cadena de valor turística, ubicades en cinc països europeus: Espanya, Portugal, Itàlia, Albània i Grècia, d’una dotació econòmica que superarà el mig milió d’euros per afavorir el seu desenvolupament tecnològic i sostenible. La finalitat d'aquest projecte transeuropeu, finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea, és estimular la innovació en el sector turístic i rellançar models de negoci de turisme intel·ligent i sostenible a Europa.