• Afterwork
  • Alta cuina xinesa a peu de pistes a Grandvalira

Alta cuina xinesa a peu de pistes a Grandvalira

KAO Soldeu i Grandvalira s'uneixen per introduir una nova proposada culinària en el restaurant Vodka Bar de Grau Roig

Exterior del Vodka Bar by KAO
Exterior del Vodka Bar by KAO
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
27 de Febrer de 2022

Ara que la sopa wonton (o el ramen, en la seva versió japonesa) va direcció a convertir-se en un plat gairebé tan nacional com l'escudella, és bo saber que podrem prendre'ns un bon calentet després de la nostra propera jornada d'esquí a Andorra. Un restaurant xinès a peu de pista és possible. Obre les seves portes el Vodka Bar by KAO, un nou projecte gastronòmic que oferirà els plats més característics del ja famós KAO Soldeu molt a prop de la neu, a 1.817 metres d'altura. Un pla après ski difícilment superable.

 

Snow&Bubbles

Fa alguns anys trobar un restaurant en una estació d'esquí era una tasca impossible. I ja no diguem un amb certa categoria culinària. Portar-se un entreà embolicat a la motxilla per quan assaltés la gana era (en moltes estacions) la millor opció. I poca cosa podia demanar-se més enllà d'una estupenda fondue de formatge fos. Però els temps canvien. Per sort, des de fa anys, propostes cada vegada més disruptives i saboroses s'adapten al moment de consum i a l'espai que habiten oferint plans de luxe a l'abric de la neu. Tal és el cas del popular restaurant del Sport Hotel Hermitage & spa, Ibaya, on Francis Paniego firma la proposta, el Koy, d'Hideki Matsuhisa, en aquest mateix hotel o L'Abarset. També vam sumar a aquesta llista la col·laboració del xampany francès Veuve Clicquot a la popular terrassa In the Snow Veuve Clicquot (sector del Tarter, enmig de la pista del Pi del Migdia). Vodka Bar by KAO arriba per pujar el nivell.

Vodka Bar by KAO ofereix l'exclusiu menú del restaurant KAO Soldeu per a aquells esquiadors gourmets que busquin una experiència culinària prèmium en plena estació d'esquí

Ànec lacat a la pequinesa, a peu de pista

La col·laboració de Kao a l'emblemàtic Vodka Bar l'any passat —Nits Kao—, ha fructificat en un sòlid acord, un pas més en l'aliança gastronòmica del restaurant KAO Soldeu i l'estació d'esquí Grandvalira, la més extensa del sud d'Europa (139 pistes i un total de 210 quilòmetres esquiables).

 

Situada a la pista de Montmalús en el sector de Grau Roig de Grandvalira, el nou espai gastronòmic Vodka Bar by KAO ofereix l'exclusiu menú del restaurant KAO Soldeu per a aquells esquiadors gourmets que busquin una experiència culinària prèmium en plena estació d'esquí. Per a Josep Maria Kao aquestes últimes novetats incloses en els seus ja populars negocis permeten "fer un pas cap endavant" en la trajectòria del grup KAO, sobretot en "el fet que el client pugui gaudir dels nostres plats a peu de pistes, una proposta poc comuna que pot marcar un abans i un després. I això és, en part, gràcies a la nostra col·laboració amb l'hotel Park Piolets amb qui mantenim una relació de confiança molt bona i amb qui volem continuar treballant".

__galeria__

En horari de 10.00 a 17.00 hores podent obrir de forma exclusiva durant les nits de forma privada sota peticions especials i reserves, el restaurant té la intenció de romandre obert durant tota la temporada d'esquí i algun mes més enllà, si el temps acompanya. Com a la resta d'establiments dels KAO, no falten plats tan característics com l'ou mil·lenari d'aperitiu, la sopa wanton de gambes, una amplíssima varietat de dim sums al vapor, bullits o cruixents i plats al wok com pastes i arrossos, amb verdures, peixos i mariscos; també carns i el destacat ànec a la pequinesa, una de les elaboracions més excel·lents sota la mà i signatura de Jose Maria Kao.

L'experiència pot viure's a la carta o en forma de tres menús degustació per a les reserves nocturnes o de més de 12 persones. Brou natural d'ànec amb diverses hores de cocció, dim sum, a manera d'entrants i diferents opcions, segons el menú escollit, d'especialitats al wok per compartir al centre de la taula (albergínies xineses salteadas amb chili i vi d'arròs, espinacs al wok, així com mongetes saltejades amb rossinyols i pèsols).

Jordi Paris, director del Park Piolets MountainHotel & Spa i propulsor del projecte, subratlla la importància de poder comptar amb persones "amb tant de talent" com Josep Maria Kao i el seu equip, ja que "al costat d'aquest tipus de professionals som capaços de continuar potenciant els serveis del nostre hotel i d'Andorra" i ja avança que la intenció és "continuar col·laborant amb el xef per dur a terme molts més projectes junts en un futur".

Vodka Bar by KAO

Adreça: Al peu de la pista Montmalús Grandvalira, sector Grau-Roig, AD200 Grau Roig, Andorra