• Afterwork
  • Barcelona vol l'Agència Europea del Medicament

Barcelona vol l'Agència Europea del Medicament

El sector i les institucions estan a favor que la capital catalana aculli l'organisme que el Brexit força a instal·lar-se a una altra ciutat

Seu de l'Agència Europea del Medicament
Seu de l'Agència Europea del Medicament
Redacció VIA Empresa
21 de Març de 2017
Act. 21 de Març de 2017
Els col·legis professionals de metges, farmacèutics, economistes i enginyers de Catalunya han expressat el seu suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, sigles en anglès). Actualment, té seu a Londres, però a causa del Brexit l'entitat es veurà afectada i per aquest motiu preveu instal·lar-se en una altra ciutat.

Les quatre institucions coincideixen que la capital catalana "és l'emplaçament idoni per la seva vinculació a la indústria farmacèutica i la recerca en els camps de les ciències de la salut, les biociències i la biotecnologia", segons informen en un comunicat.

Els professionals se sumen al suport ofert per part de la Generalitat -la qual crearà una comissió encarregada d'impulsar la candidatura-, del Congrés de Diputats, del Ministeri de Sanitat i de la presidència del Govern central, que han confirmat que el president, Mariano Rajoy, presentarà la candidatura de la ciutat.

Sector estratègic 
Segons dades de la Generalitat, la producció farmacèutica catalana representa el 3,5% de l'europea, semblant a la dels Països Baixos que és del 4%, Dinamarca del 3,7% i Suècia del 3,6% i a més, el sector farmacèutic català és el cinquè més productiu de la Unió Europea (UE ) dels 15. "És, per tant, un sector estratègic per a l'economia catalana", ressalten els quatre col·legis professionals. En el comunicat, també es destaca que, actualment, Catalunya compta amb 230 laboratoris que representen prop de la meitat de la indústria farmacèutica i internacional d'Espanya.

Els diferents col·legis professionals destaquen que el sector farmacèutic català s'ha convertit en els últims anys un dels pols europeus per a la realització d'assajos clínics. I també recorden que l'agència atraurà empreses i científics d'àrees vinculades a la biomedicina, la biotecnologia i la bioenginyeria i obrirà noves oportunitats pels professionals de les ciències de la salut.

El 1992, sota la presidència espanyola de la UE, ja es va presentar la candidatura de Barcelona per optar a ser la seu de l'agència.