• Afterwork
  • Els millors menús de Cap d'Any a Barcelona

Els millors menús de Cap d'Any a Barcelona

Un Cap d'Any en alguns restaurants de moda, a hotels luxosos i en llocs on podràs ballar fins que arribi l'hora d'esmorzar

La Tèxtil Collective, un dels establiments més dinàmics del panorama barceloní | Cedida
La Tèxtil Collective, un dels establiments més dinàmics del panorama barceloní | Cedida
Barcelona
24 de Desembre de 2022

Cap d'Any és un repte. Després dels àpats de la nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve, encara toca sopar, brindar i menjar-se el raïm. Alguns celebren Cap d'Any amb plans viatgers, altres visiten el cunyat, l'àvia o la mare que (a hores d'ara) ja no sap quin menú inventar. Si voleu passar Cap d'Any fora de casa i busqueu algun pla continueu llegint. Aquests són alguns dels millors menús de Cap d'Any que podeu trobar a Barcelona. La proposta d'alguns nous restaurants de moda (molt luxosos) fins als hotels que són un emblema de la ciutat i un parell d'opcions per ballar despreocupadament fins que arribi l'hora d'esmorzar.

La Textil Collective

Hi ha restaurants que obren i al cap de poc són ja un hit de la ciutat. És el cas de La Textil Collective (Carrer de Casp, 33), un dels establiments més dinàmics i vigorosos del panorama barceloní. Proposa dos menús diferents. Al restaurant podreu degustar un menú complet que inclou un caneló d'ànec i salsa de foie; els bolets estofats amb puré de topinambur i brou de vedella; o el xai, cassoleta de bosc, iogurt i suc de dàtils; per postres, la ganache de torró (120 euros). En el cas del bar podeu menjar xai metxat, criolla i fregides i la ganache de torró com a postres (85 euros). Ambdues opcions inclouen vi, cervesa i cava al sopar. I després, l'espai comptarà amb un DJ d'acord amb la programació musical de l'establiment. En línia amb la resta del local, es tracta d'artesans del vinil després dels plats (en aquest cas, d'un altre tipus), que acompanyen els glops o mossegades per embolicar el client en una autèntica experiència sensorial. Reserves: https://www.latextil.beer/es.

Fismuler i Molino de Pez

Fismuler i Molino de Pez | Cedida
Fismuler i Molino de Pez | Cedida

Els dos restaurants que la Família La Ancha té a Barcelona, Fismuler i Molino de Pez, s'han colat a les agendes foodie de la ciutat. I és per alguna cosa. Per acomiadar l'any oferiran un sopar de gala el 31 de desembre. Nino Redruello i Jaime Santianes han dissenyat dos menús especials sense estar-se de res. A Fismuler han preparat un menú d'onze passades, amb clàssics que han donat fama a la casa, buscant la inspiració a les cuines nòrdiques. Podreu degustar la burrata, truita fumada i carabassa, el turbot a la menerie, tòfona, cabdells brasa o el mític pastís de formatge de postres. No faltaran els destil·lats macerats, el raïm de la sort i la música en directe fins a les 3 h (160 euros per persona). En el cas de Molino de Pez hi haurà un menú de deu passades, amb plats pensats per compartir i gaudir de la cuina de tota la vida, amb sabors reconeixibles. Hi haurà plats mítics de la família com les croquetines de pernil, el calamar de potera a l'andalusa o la famosa truita trufada de l'Ampla. Una opció tradicional, però igual de divertida perquè també hi haurà cotilló i música en directe (175 euros per persona). Reserves: https://www.fismuler.com/barcelona/ i https://www.fismuler.com/barcelona/.

Un Cap d'Any sense estar-se de res

Si el que teniu al cap és viure un Cap d'Any com una experiència única combinant art, luxe i sofisticació amb una exquisida proposta gastronòmica, la d'aquests restaurants d'hotel us encantarà:

Una de les terrasses emblemàtiques de Barcelona és la de l'Hotel Claris (c/ Pau Claris, 150) i Nadal pot ser l'excusa per conèixer la seva nova cuina a càrrec del xef Jesús Pastor. A la nit de Cap d'Any, l'hotel ha ideat un sopar amb entrants creatius com el pernil air baguet; el mini tac de txangurro i alvocat; la ventresca de tonyina amb pinyons; o el pa xinès amb creme fraiche i caviar; fins a interessants propostes segons com el llamàntol en suquet de festuc o la costella wagyu amb múrgoles. Selecció de vins i caves també és a l'altura de l'esdeveniment: Taittinger Brut Prestige Rose AOC Champagne, Flor de Xarel·lo D'Espiells Blanco D.O. Penedès, Acústic, Samsó-Garnacha D.O. Montsant i Taittinger Brut Reserve AOC Champagne. 325 euros per persona. Reserves: 934 87 62 62.

Hotel Claris de Barcelona | Cedida
Hotel Claris de Barcelona | Cedida

A Nobu (Av. de Roma, 2) també acomiadaran 2022 sense estar-se de res i donaran la benvinguda a l'any nou amb les millors vistes de la ciutat. La nit de Cap d'Any del restaurant del xef Nobuyuki Matsuhisa —un dels creadors de la cuina de fusió asiàtica, i ostentador d'una franquícia internacional de luxe que té participació de Robert de Niro— promet ser un esdeveniment inoblidable en què una exquisida proposta culinària protagonitzada pel plat “Four Ways; tiradet d'ostra, bou amb miso d'albercoc, percebes new style i tàrtar de gamba vermella amb caviar”, començarà una nit màgica amb la ciutat comtal als peus. Per tal de seguir amb aquesta vetllada especial, els comensals podran gaudir de música en directe amb la interpretació del violinista J.D Fuenmayor fins a les 00.00 h. Sopar de Cap d'Any: a 180 euros sense begudes, 200 euros amb una ampolla de xampany cada dos comensals. Es podrà reservar en línia, trucant a Nobu Barcelona o escrivint al següent email: dine-barcelona@nobuhotels.com reserva des de la pàgina web, per telèfon o escrivint al següent email: reservas-barcelona@nobuhotels.com.

Nobu | Cedida
Nobu | Cedida

Sempre fidels al concepte From farm to table i sota la direcció del xef assessor de l'hotel, l'Estrella Michelin Nandu Jubany, el xef executiu, David Romero, el Cap d'Any a l'Hotel Majestic Hotel & Spa Barcelona (Pg. de Gràcia, 68 ) s'inicia amb Pernil ibèric de Bellota Carrasco tallat a ganivet, un macaró de foie gras d'ànec i anguila fumada, Steak tàrtar de vaca ecològica de Lleida i pa de vapor amb mantega i tòfona negra melanosporum. Entre els segons proposats al seu menú de Cap d'Any, el roast beef de rap en coca de pasta de full amb porros, maionesa de safrà i caviar Oscietra; el turbot a la brasa al forn de carbó amb pil-pil de carxofes; i el filet de vedella del Pallars. La vetllada se segella amb Mousse de xocolata, praliné d'avellana i caramel de Guanaja, i Arbre de xocolata amb torrons, neules i petits fours de Sant Silvestre. Tot regat amb Champagne (Ruinart Brut A.O.C. Champagne i Ruinart Blanc de Blancs Magnum Brut A.O.C. Champagne), Vi blanc (A Cau d'en Genís Cuvée Majestic 2021, Alella), Vi negre (Roda Reserva 2017, La Rioja , cafè, cotilló i, per descomptat, el raïm de la sort. (385 euros per persona).

Buey y trufa negra del Majestic | Cedida
Bou i tòfona negra del Majestic | Cedida

Gràcies a la seva aposta ferma pel producte de temporada, per la sobretaula (no dobleguen torn), i per un ambient de serenitat i gaudi al centre de Barcelona, el Restaurant Sintonia (carrer del Rosselló, 249) ja és un referent consolidat. Pablo Tomás, la trajectòria del qual suma experiència en restaurants com Drolma o ElBulli, proposa per a l'última nit de Cap d'Any un menú de luxe, però sense articles de gran luxe. La seva és una cuina de cuinar i cuinar a fons amb una base sòlida actualitzada. Podreu tastar el seu famós steak tàrtar de wagyu amb anguila fumada i pa de croissant, el caneló de faisana, salsa de foie i tòfona negra, el llobarro a la brasa de carbó, grenoblesa de calamar i cremós d'apionabo o el cabrit enfangat a la cullera amb Robouchon de tupinambo i trompetes. A més, la decoració nadalenca aquests dies transforma l'hotel fins a les mateixes habitacions, engalanades amb motius nadalencs. Una iniciativa pionera per connectar els hostes amb les tradicions nadalenques de cada destinació. 145 euros per persona (IVA i begudes incloses).

Sopa de galets del restaurante Sintonía | Cedida
Sopa de galets del restaurant Sintonia | Cedida

Un Cap d'Any musical

Si per a tu Cap d'Any és igual a música i ball, viure l'última nit de l'any en un dels espais més autèntics de la ciutat que, a més, és un dels llocs preferits de Ronnie Wood, pot ser inoblidable. El Bluesman Cocktail Bar (Gran Via de les Corts Catalanes, 668) té aquesta atmosfera elegant i clandestina atrapada en el temps d'un speakeasy exclusiu. Fustes nobles, vellut i llums de tonalitats ambarines acompanyen aquesta deliciosa cocteleria vintage d'estil anglès. L'espai deu el nom al quadre que penja d'una de les parets, regal del guitarrista dels Rolling Stones, assidu client del Palace Barcelona que ha arribat a tocar en aquest escenari. De 00.30 h a 02.00 h l'espai oferirà un concert de música en directe de Gigi Mc Farlane, amb versions disc dels 80 fins ara i, a partir d'aquella hora fins a les 05.00 h, agafarà el relleu DJ Parker. El preu és de 150 euros, els assistents al sopar de final d'any a l'hotel podran accedir a meitat de preu.

El club Opium Barcelona | Cedida
El club Opium Barcelona | Cedida

Si enyores, en canvi, els temps en què cremaves la pista fins a l'alba i et ve de gust recordar-ho. El club Opium Barcelona (Passeig Marítim de la Barceloneta, 34) pot ser una bona opció. Triat com el 12è millor Club del Món als Golden Awards, va obrir les portes l'any 2007 i gràcies a la seva ubicació amb vista a la platja i la seva música en directe, en poc temps es va convertir en un dels clubs referències de la ciutat. La marca es va consolidar tant que es va estendre més enllà de Barcelona amb les obertures d'Opium Madrid i un gran beach club a Marbella. Cada tarda des de les 16.00 h hi ha Djs punxant i saxo en directe. Telèfon: 655 57 69 98.