• Afterwork
  • Casa Madre, als peus de la Sagrada Família

Casa Madre, als peus de la Sagrada Família

Leo Chechelnitskiy transforma el bar de la seva mare en una casa moderna de menjars

Leo Chechelnitskiy, propietari del restaurant Casa Madre a la Sagrada Família | Cedida
Leo Chechelnitskiy, propietari del restaurant Casa Madre a la Sagrada Família | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
23 de Maig de 2021

Pa de coca cristall amb tomàquet, anxova del Cantàbric, seitó en vinagre i croqueta de pollastre amb maionesa de tòfona; això per obrir boca. Després, venen les mandonguilles (amb la modernització d'un suau toc de canyella) i els pèsols llàgrima. Per acabar amb magnificència: el socarrat de quinoa amb verdures, l'arròs del senyoret i la suau picaña de vaca vella madurada d'Albert Torrella. Som a Casa Madre, una casa de menjars amb majúscula per admirar els peus de la Sagrada Família sense perdre mos.

 

El temple expiatori "aguaita" en les altures si elevem la vista. Tant, que sembla doblegar-se. "Tenim una terrassa espectacular, és així. En un dels carrers més bonics de Barcelona", exposa orgullós Leo Chechelnitskiy sobre el seu últim restaurant que, en realitat, podria dir-se que va ser el primer.

Fa 25 anys que la seva mare va obrir en aquest mateix número 11 de l'Avinguda Gaudí un bar popular de tapes anomenat Intertapa al qual el també propietari de Sasha Bar i Babula 1937 tenia unes ganes infinites. "Va ser el local on jo vaig començar amb la meva mare i la meva àvia a saber què era el món de la restauració; venia aquí d'adolescent i hi he passat moltes hores". Criat per aquestes dues dones, reconeix que ell es dedica a aquest ofici, però a elles "els va venir donat". I ara que ha fet els deures fent-se un petit nom amb el seu grup No Hay Mañana és quan ha pogut donar el salt. "Feia anys que volia quedar-me'l i muntar alguna cosa meva aquí. Però no hi havia manera. Al final, ha estat ara. És el meu projecte més personal", resumeix.

 

Han estat suficients 40.000 euros per adequar la vaixella, el parament i donar aire a un interiorisme presidit per una barra coctelera amb vuit seients

El guisat lent es reivindica a la carta, en diverses elaboracions, i el producte de temporada estricte. La cua de vedella tradicional al vi negre, el bacallà a la donostiarra, el caneló de pollastre amb bolets i beixamel trufada. Tot per mullar-hi pa.

__galeria__

Han estat suficients 40.000 euros per adequar la vaixella, el parament i donar aire a un interiorisme presidit per una barra coctelera amb vuit seients des dels quals albirar com Diego Geovanny fa fàcil l'art de servir qualsevol combinat -per als entrants, un HUGO (Saint Germain, cava, suc de llimona i menta); per als segons, el BEER DRIVER (cervesa de barril, suc de llimona, cordial de cogombre amb gingebre i Angostura-. Un mostrari de 14 còctels amb base vínica de vermut o aperitiu, a més d'unes 20 referències nacionals i internacionals de vins amb bona qualitat-preu. "Poquet, la veritat, el local estava muntant. Són 150 mentres quadrats a l'interior per a 24 comensals. La meva mare tenia un local molt més concorregut, però a mi m'agrada donar aire i espai a la gent, i més ara". Set taules de terrassa completen el servei, i, clar, són les més concorregudes.

Chechelnitskiy es va aventurar a obrir fa just tres setmanes amb la promesa interna de "donar una cosa millor al barri, pujar el nivell i que la gent que hi resideix trobi llocs més enllà de l'oferta turística"

Han fet falta 10 persones -"i me'n faltarien més"- per donar aquest servei atent però relaxat que ja és símbol de la casa. Santiago Gonzales, al costat de la seva mà dreta Aitor Martínez, assisteixen a la sala i el xef Pol Bigorra és el fitxatge estrella de la cuina.

En un moment en el qual molts negocis tanquen (també a la zona), Chechelnitskiy es va aventurar a obrir fa just tres setmanes amb la promesa interna de "donar una cosa millor al barri, pujar el nivell i que la gent que hi resideix trobi llocs més enllà de l'oferta turística". Una mica en evocació d'aquells feliços 90 en què les cases de menjars gallecs i els seus pops a feira copaven les taules d'aquesta assolellada avinguda. "A Babula estem tan plens que moltes vegades acabo omplint aquest local amb gent que migra aquí des d'allà perquè no tinc lloc". Pas mal.

Casa Madre

Adreça: Avinguda de Gaudí, 11

Preu mitjà: 35€/pax

Horari: de dilluns a diumenge de 12h a 23h ininterrompudament.