• Afterwork
  • La cocteleria clandestina (amb contrasenya) que triomfa a Barcelona

La cocteleria clandestina (amb contrasenya) que triomfa a Barcelona

L'enigmàtic bar del centre de la capital catalana que transporta els curiosos a una altra època

La cocteleria clandestina (amb contrasenya) que triomfa a Barcelona | Cedida
La cocteleria clandestina (amb contrasenya) que triomfa a Barcelona | Cedida
Barcelona
26 de Novembre de 2022
Act. 28 de Novembre de 2022

Una cita nocturna a una barberia per prendre una àmplia selecció de còctels clàssics, innovadors i d'autor que deleixen els paladars autòctons i internacionals. És Bobby's Free, una cocteleria clandestina (i amb contrasenya) al cor de la capital catalana. L'entrada, de tot menys representativa. Una perruqueria, una paraula clau i l’obertura a un nou món inspirat en la Prohibició i la Llei Seca dels Estats Units.

Segons apunta el propietari del local, Eric Bobby, disposen d'una carta extensa de més de 200 referències internacionals amb còctels a mida. Però sobretot, "els visitants s'endinsaran a una època en què no predominava ni el vi ni la cervesa". Un entorn íntim, fosc i poc habitual a la ciutat comtal.

Destaca el Passion Mule amb vodka i fruita de la passió;  Bobby's Kiss amb ginebra, cirera i cacau o el Go Fast, amb aloe vera, poma, gengibre i tè verd són els "best seller" de la casa, combinat amb còctels clàssics i "snacks" d'olives, salmó, pernil i formatges. Sense oblidar un hot dog amb ceba i patates.

Els Estats Units, l’alcohol i el contraban

El local va néixer fa set anys amb l'emblema de la "barberia més secreta de Barcelona al Bobby's". Van reformar un local que havia sigut obert des del 1975 per ambientar-lo amb els Estats Units del 1920 al 1933. De moment compten amb més de 10 cambrers i cambreres enmig de música, misteri i un preu mitjà de còctels que van dels 11 euros als 18, poc comú al centre.

Bobby's Free, una coctelería clandestina | Cedida
Bobby's Free, una cocteleria clandestina | Cedida

La llei seca és aquella que prohibeix la venda de begudes alcohòliques en un determinat lloc. Va estar vigent als Estats Units entre el 1920 i el 1933 i es va prohibir fabricar, vendre, transportar i importar begudes alcohòliques amb multes i penes. D'aquesta forma el consum d'alcohol va descendir considerablement. Com a conseqüència, prendre alcohol de forma il·legal no estava a l'abast de tothom. Com també els bars clandestins: es van arribar a crear més de 100.000 locals clandestins dels Estats Units, coneguts com a "speakeasies". Moltes begudes eren d'alta graduació o adulterades i va causar problemes de contraban, inseguretat i figures mafioses com Al Capone.