
Tret de sortida per a Gloria Osteria, un tribut a la gastronomia i el disseny italià a l'Eixample barceloní. Big Mamma, el grup que està darrere de les trattories més icòniques d'Europa, ha escollit la ciutat comtal, en concret el carrer Enric Granados, 86, per obrir una de les grans aventures gastronòmiques. Els italians ja han conquerit ciutats com París, Londres, Berlín, Madrid o Milà i ara escullen Catalunya com una de les apostes més grans. I no els falta raó: compten amb 100 nous treballadors -55 dels quals estan ubicats a la cuina- i tenen capacitat per rebre més de 230 comensals.
Com a curiositat, tal com detalla el fundador Tigrane Seydoux a VIA Empresa en un soft opening durant els dies previs de l'obertura que ha tingut lloc oficialment el 4 d'abril, "han trobat el local ideal de 1.000 m² després de veure més de 50 locals durant 14 mesos a la capital catalana". La xifra d'inversió per reformar el local ha girat al voltant dels 3 milions d'euros i, entre els nous membres de la plantilla, compten amb el 50% d'italians que ja vivien a Barcelona i el 50% d'italians que són de fora i s'han sentit atrets per provar una nova aventura a un nou país. A més, abans va ocupar el local, Buenavista del Jardín del Norte, conegut com el restaurant dels Messi.

El menú dissenyat pel xef executiu Daniele Tasso reinterpreta els grans clàssics italians sota el seu enfocament innovador; fent servir ingredients de qualitat com la tòfona fresca de temporada directa de Piemonte, les sucoses burrates puglieses de Salvatore Montrone o el Parmigiano Reggiano DOP de 22 mesos de maduració de Paolo Gennari.
De la cuina surten els plats d'una llarga carta que requereix diverses partides, com la dels entrants freds, la brasa, la fleca, la zona de pizzes o la de postres... hi ha bona focaccia i una deliciosa tarta tatin de tomàquets cherry, entrants crus on abunda el peix (tonyina de Balfegó en un tonno tonato); hi ha picades d'ullet al comensal local, com la croqueta, que preparen, això sí, amb vitello tonnato; un apartat de pasta elaborada a casa que no es pot veure en una primera visita.
Una cultura empresarial forta
Les claus de l'èxit del grup Big Mamma arreu del món consisteixen, a parer de Seydoux, en ser eternament insatisfets i en buscar la qualitat per sobre de tot. De "no relaxar-se mai". A més, també destaquen una cultura d'empresa molt forta i una experiència única per als comensals. "El principi pots ser el restaurant de moda, però què succeeix dos anys després?", qüestiona el directiu.
Finalment, la cadena, fundada el 2015 per Tigrane Seydoux i Victor Lugger, és present en cinc països amb 26 trattòries: vuit a París, cinc a Londres, tres a Madrid i ara a Barcelona. Sembla que la pròxima serà a Manchester. Amb una facturació de 180 milions d'euros el passat exercici, Big Mamma s'està convertint en un gegant de la restauració. Benvenuti a Barcellona.
Gloria Osteria
Adreça: Carrer d'Enric Granados, 86, L'Eixample, 08008 Barcelona
Preu mitjà: 40-50 euros
Reserves aquí