• Afterwork
  • Dinder Club, la primera app de cites i plans per a persones amb discapacitat intel·lectual

Dinder Club, la primera app de cites i plans per a persones amb discapacitat intel·lectual

Més de 27.000 persones formen part del públic potencial d’una aplicació amb “declaració d’intencions” i liderada per Max Roures

Usuaris de l'aplicació Dinder Club a Barcelona | Cedida
Usuaris de l'aplicació Dinder Club a Barcelona | Cedida
Gemma Fontseca, cap de redacció de VIA Empresa | VIA Empresa
Cap de redacció
Barcelona
02 de Desembre de 2023

Aterra amb força Dinder Club, la primera aplicació mòbil de cites i plans, que té per objectiu unir a persones amb discapacitat intel·lectual perquè estableixin relacions socials, amistoses i amoroses en un entorn segur, millorant així la seva autonomia personal. Una aposta tecnològica que compta amb tres anys de desenvolupament amb diverses “proves pilot” i amb un públic potencial de més de 27.000 persones. El fundador és Max Roures, fill de l’empresari i impulsor de Mediapro Jaume Roures, que és la cara més visible.

 

Una altra personalitat que s’ha unit a la iniciativa és la periodista Mònica Terribas, arran de les experiències amb les aplicacions socials que ha tingut el seu fill, que té Síndrome de Down. I, com apunta Gemma Parcerisa, psicòloga de l’entitat AcidH, “és important que l’aplicació sigui senzilla i que la seguretat estigui garantida”. I, per aquest motiu, “cal tenir en compte que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen les mateixes necessitats socials, afectives i sexuals que les persones neurotípiques, però lamentablement no tenen les mateixes oportunitats d’establir relacions a causa de les limitacions del seu entorn i una educació afectiva-sexual sovint nul·la, del qual se’n deriva un alt risc de patir abusos i agressions”, apunta la psicòloga.

Dinder Club és gratuïta i compta amb dues funcionalitats: assistir a trobades en grup i una secció de cites

Com funciona l’aplicació? Dinder Club compta amb inversió privada i s’articula a partir d’un espai virtual amb dues funcionalitats: els plans proposats per l’aplicació per a assistir en grup i les cites. Respecte a la primera opció, existeixen diverses tipologies on els usuaris es poden inscriure i participar-hi lliurement. A tots els plans hi assisteix la figura d’un dinamitzador que dona suport al grup i a l’activitat. Pel que fa a la segona opció, a la secció de cites, l’usuari pot trobar els perfils d’altres usuaris que ha considerat afins amb la possibilitat de connectar quan totes dues persones tenen interès per a continuar-se coneixent. Un cop hi ha aquesta connexió es genera un xat i poden començar a parlar i proposar una quedada.

 

Un exhaustiu procés de registre

Els impulsors de Dinder Club | Cedida
Els impulsors de Dinder Club | Cedida

El procés de registre és gratuït i qui ho lidera són les entitats de les persones amb discapacitat i es tracta de qüestionaris i entrevistes extenses que poden durar més d’una hora. En concret disposen d’un test de perfil d’usuari per conèixer a fons cada cas i també d’un test sobre sexe i afectivitat per saber quins coneixements bàsics es té i, en cas que no sigui així, se’ls pot oferir formació. Els usuaris que més utilitzen l'aplicació tenen Síndrome de Down i intel·ligència límit.

Dinder Club està format per 120 usuaris ubicats a Barcelona i espera arriba a les principals ciutats de comarques

Roures apunta que van començar fa un any amb una prova pilot de 30 usuaris i actualment disposen de 120 usuaris. Entre les quedades recents dels membres destaca activitats com veure un partit del Barça femení i també diverses cites a la bolera. De moment, es focalitzen en Barcelona i, quan tinguin controlat l’espai, esperen aterrar a les capitals de província, de comarca i a la resta de l’Estat. De moment l’aplicació és gratuïta i esperen, gràcies a aquesta expansió, comptar amb una versió prèmium de 80 euros anuals. A finals del 2024 s’inaugurarà l’espai Dinder Club, un Social Hub, amb 20 metres quadrats en què hi haurà la possibilitat de tenir-hi les trobades, de classes de ioga, formació i conferències.