L'estiu està molt a prop i en una ciutat com Barcelona significa festivals gastronòmics cada cap de setmana. Perquè ens agraden les terrassetes i perquè no podem ja esperar a les vacances. En aquest cas, dos. Mentre el ja consolidat Born Street Food prendrà Pla de Palau un any més per a treure al carrer el bo i millor dels restaurants del Born, la Torre Bellesguard acollirà la ja 5a edició de l'Eat Gaudí, l'únic market gastronòmic que s'organitza dins d'un edifici del reconegut arquitecte reusenc. T'apropem a aquestes dues cites que prometen alegrar-vos un cap de setmana d'altes temperatures.
Eat Gaudí: La Torre Bellesguard en versió Foodie
Gastronomia, oci i cultura és el mix d'aquesta cita emplaçada als jardins de Casa Figueras (aquest és el seu nom real). L'impressionant recinte modernista va ser el lloc on Martí I l'Humà, l'últim rei d'Aragó de la Casa de Barcelona, va construir el seu castell medieval, i, d'aquí, que Antoni Gaudí s'inspirés en un castell per a la construcció d'aquesta obra d'art del seu període neogòtic (1888-1898).
Una àmplia oferta d'estands i foodtrucks de restaurants de la ciutat i productes de gurmet es donen cita a darrere dels murs medievals que envolten la torre. Entre ells, propostes com les hamburgueses, braves i croquetes de Piccola di Sandro, les paelles i fideuàs d’El Socarraet o opcions de xarcuteria, pernils i formatges de la mà de la botiga Xarcuteria J. Mir.
A l'antiga sala de les cavallerisses s'oferirà un variat programa de tallers i tastos. Per exemple, de la mà de Las Vermudas University que guiarà als participants en el procés d'elaboració d'un vermut personalitzat; El Palace Barcelona, el cinc estrelles més antic i dinàmic de la ciutat, programarà la seva ja mítica Art & Drinks, la unió sensorial d'il·lustració i còctels a càrrec de l'il·lustrador Joel Miñana i Ramat Goose Essences, així com un showcooking amb el seu xef Jesús Caballero. L'agenda la completen Cerveses Alhambra amb un tast que partirà de la història i la cultura per a descobrir els orígens, elaboracions i ingredients de cada cervesa; Summarroca, per part seva, impartirà un tast dels seus vins a càrrec de Mercè Sumarroca; i 100&NOMORE, la ginebra made in Barcelona, convidarà els participants a descobrir els seus ingredients poc comuns i la seva elaboració artesanal.
No faltaran activitats infantils (de la mà de Just for You Kids, des d'un taller de llaminadures, fins a un altre de sucs amb superpoderes o fins i tot un MasterChef familiar) i música en directe: versions acústiques de Victor & Marky (17 de juny a les 16.30) a les versions de Queen i Pink Floyd de Cherish Band (17 de juny a les 19.30), sense oblidar la sensibilitat de les Menines amb els seus repertoris de cançons des dels anys 70 fins avui en dia (18 de juny a les 13.00), l'energia del calaix i la guitarra del duo Bona Onda (18 de juny a les 17.30) o l'actuació d'un autèntic home orquestra amb Pau Morales (17 de juny a les 12.30). La torre serà visitable durant tot l'horari d'obertura (10 euros). Per cert, el sobrenom de Bellesguard (bella vista) és per la seva bella vista a tota Barcelona, clar!
Eat Gaudí
Adreça: Carrer de Bellesguard, 20, 08022, Barcelona.
Entrada al market: 5 euros.
Born Street Food: 10 anys del festival més foodie
16 dels millors restaurants del barri del Born i botigues de gurmet es donen cita aquest cap de setmana a la qual ja és una cita foodie imprescindible quan arrenca l'estiu a Barcelona. La festa forma part del conjunt d'activitats de Born Districte Gastronòmic, un moviment que té una clara declaració d'intencions: donar a conèixer la gastronomia del Born nacional i internacionalment coincidint amb la Festa Major, al barri del Born-La Ribera a Barcelona. I la cita compleix 10 anys convertida ja en referent.
Tres dies plens de sabor i diversió amb shoowcooking de productes de temporada, cuinats a peu de carrer. No falten els arrossos de Cadaqués, els tacos d'Oaxaca cuina mexicana, les tapes de Tapeo Born o les sempre espectaculars carns de Sagàs i Sagardi. Vila Viniteca, la botiga de vins i especialitats gurmet del carrer Agullers, muntarà un córner amb algunes especialitats formatgeres de l'equip d'Eva Vila. Per part seva, el famós pastisser Jon Cake, posarà la nota dolça amb els seus pastissos de formatge artesanes.
"Aquesta cita és una oportunitat única per a descobrir nous sabors, gaudir de la cultura culinària del barri i gaudir amb amics i familiars sense moure'ns de casa", comenta Juan Carlos Arriaga, president de l'Associació de Comerciants Born Comerç.
Vinculats a l'Associació hi ha comerciants i cuiners amb una llarga tradició en el barri, com el Patrón Mayor, José Manuel Juárez (Cofradía de Pescadores), Salvador Sans (Cafés el Magnífico), Quim Vila (Vila Viniteca), Fran Heras (Llamber y El Chigre), Rafa Zafra (Estimar), los hermanos Iñaki y Mikel Lopez de Viñaspre (Sagardi, Cadaqués, Golfo de Bizkaia, Euskal Etxea, Bodegas Vidrios & Cristales), Oriol Rovira amb estrella Michelin aplica la seva cuinda de Km0 (Sagàs Pagesos i Cuiners, Pork... boig per tu), Jon Cake (Jon Cake), Joan Bagur (Oaxaca Cocina Mexicana), Hideki Matsuhisa (Ikoya Izakaya), Dani Rueda (Tapeo Born), Francisco Solé Parellada (7 Portes), Fred Guzzo (Guzzo Club), Marc Villà (Bronzo), i la segona generació dels Vainberg, que s'han aliat amb el xef Hug Pla Corts per a reinventar la cuina del restaurant El Foro.
Born Street Food
Adreça: Plaça de Palau, Barcelona.
Sense entrada