Hi ha qui diu allò de "joventut, diví tresor". La realitat, però, és que tot depèn d'en quin país es visqui aquesta joventut. No és el mateix ser jove en un país pròsper i amb oportunitats, que ser-ho en un país en decadència que t'aboqui a un futur negre. Per tal de comparar aquestes situacions, un innovador think tank anomenat Youthonomics elabora un rànquing per comparar en quins països els joves tenen millors perspectives. Es tracta del Youthonomics Global Index.
L'edició del 2015 analitza 64 països mitjançant 59 indicadors diversos. Els pilars per entendre la distinció entre perspectives juvenils fan referència a qüestions com l'escolarització, la qualitat universitària, l'accés al mercat laboral, les condicions de vida i de feina o la salut. A més a més, també s'analitzen les finances públiques dels diferents països, les oportunitats econòmiques que ofereixen o el pes que hi juga la política. Amb tot plegat, l'estudi elabora una puntuació que situa Noruega com el país amb millors perspectives per les noves generacions. El rànquing, de clar predomini europeu, completa el podi amb Suïssa i Dinamarca.
Espanya se situa en lloc 37 del rànquing, just per darrere de Grècia i per sota també de països com les tres repúbliques bàltiques, Polònia o el Kazakhstan. Aquests són els països amb millors perspectives pels joves:
Els països amb millors perspectives pels joves
Noruega, Suïssa i Dinamarca lideren un rànquing que posa de manifest els avantatges que suposa per a una persona jove, en general, viure a Europa
16
de Novembre
de
2015
Act.
16
de Novembre
de
2015