Fer més en menys temps

L'expert en organització intel·ligent Brian Tracy descriu els 21 passos que cal seguir per prendre decisions més ràpidament i ser més eficaç a la feina

Esborrar de la llista les tasques pendents és una feina esgotadora | Acistock
Esborrar de la llista les tasques pendents és una feina esgotadora | Acistock
Barcelona
27 d'Octubre de 2017

No tenim temps suficient per fer tot allò que apuntem a la llista de coses pendents. Estem, literalment, ofegats per la feina, les responsabilitats personals, els projectes... Però el pitjor és que això no se soluciona esborrant les tasques pendents, sinó que en el dia a dia, a mesura que en completes, se sumen de noves que no ajuden a reduir la llista.

Fer més en menys temps és el que vol que facis l’especialista en organització intel·ligent Brian Tracy. En el llibre Tráguese ese sapo (LID Editorial, 2017) aborda directament tres factors que determinen l’eficiència laboral d’una persona: decisió, disciplina i resolució. Ho fa a través de 21 passos, essent la priorització de feines una de les primeres i més importants, i exercicis específics que, posats en pràctica, serviran per definir objectius i metes per tal d’estructurar el dia a dia amb eficiència.

Ser selectius

Com ja avisa des de l’inici del llibre, Tracy assenyala la prioritat de les tasques com l’element que més importa a l’hora de repartir-les durant el dia. El següent factor és la capacitat per començar a fer la feina i acabar-la a temps i ben feta, seguit de l’impacte que aquesta tindrà en la resta de coses pendents un cop estigui enllestida.

En aquest punt recorda una dita popular: “La primera cosa que s’ha de fer cada dia al matí és empassar-se un gripau”. La seva idea és fer entendre que sovint és adequat fet el més feixuc a primera hora, ja que és un llast que s’arrossega durant tota la jornada laboral si es deixa per a l’últim moment.

El problema, però, ve quan tenim dos gripaus a la llista. Què s’ha de fer? “Empassar-se primer el més lleig”, respon l’autor del llibre. I com abans es faci, millor, perquè quedar-se hores i hores mirant el gruix de feina i pensant que s’ha de fer, només farà que sigui encara més pesat i difícil de completar.

Com vull ser?

Un petit truc que Tracy ofereix per als qui veuen aquest procés de canvi molt difícil, és pensar en els beneficis que suposa el fet de canviar el xip i adoptar aquesta postura de professional eficient.

Per a ell, el més important és pensar en les recompenses que s’obtenen pel simple fet d’estar orientat cap a l’acció, de moure’s ràpid i de mantenir-se focalitzat en cada petita cosa. És un exercici que, en fons, consisteix a veure’s a un mateix tal com es vol ser en un futur. Si la imatge és bona, un mateix estarà motivat per canviar i dirigir el seu camí cap aquí.

Vols un exemplar de 'Tráguese ese sapo'? Entra al sorteig i participa, regalem un llibre entre els lectors de VIA Empresa.