

Comprar oli d'oliva al supermercat no és apte per a totes les butxaques. De fet, una ampolla d'un litre costa entre sis i vuit euros: un 31% més car que l'any passat. Qui ho nota més són els particulars quan fan la compra i algunes de les empreses que necessiten fer servir grans quantitats d'oli per elaborar altres productes. Molts d'ells, confessen a VIA Empresa que, malauradament, "començaran a cuinar amb mantega", com és comú a molts països de la resta d'Europa.
Ara bé, no tot és pessimisme i pot canviar la tendència més aviat del que ens pensem. L'economista Francesc Reguant ho ha analitzat aquesta setmana en un article àmpliament compartit: Per què abaixarà aviat el preu de l’oli d’oliva?
Toni Galmés, amant de la barretina i del pa amb tomàquet, il·lustra amb humor una escena del futur en què un pare explica al seu fill que el 2023 va canviar tot: el besavi va començar a sucar el pa amb tomàquet amb mantega.