• Afterwork
  • Galante, bon producte i millor servit en el nou restaurant del Grup Varela al Born

Galante, bon producte i millor servit en el nou restaurant del Grup Varela al Born

El local és una aliança entre José Varela, Joan Manubens (d’El Passadís del Pep) i Joan Carles Ninou (d’El Xampanyet)

Interior del nou restaurant Galante, en el Born, Barcelona | Cedida
Interior del nou restaurant Galante, en el Born, Barcelona | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
01 de Març de 2025

Ho han batejat amb el gentil nom de Galante (c/Princesa, 53) i és el nou restaurant que promet pujar el nivell gastronòmic de l'encreuament entre el carrer Princesa amb Comerç en ple cor del Born. Al darrere estan els empresaris José Varela (Grup Varela), Joan Manubens (d’El Passadís del Pep) i Joan Carles Ninou (d’ El Xampanyet), tres noms propis de la restauració de la ciutat que han ideat un restaurant increïble on menjar tradició culinària catalana i espanyola a base de receptes clàssiques a qualsevol hora.

 

El popular Grup Varela (La Puntual, La Xarxa) dirigeix l'operació a la qual s'ha sumat com a soci també Carlos Aullé, el seu xef executiu des de fa deu anys. “Oferim un tapeo d'alta qualitat amb un producte espectacular, el que hem ofert sempre”, assenyala Aullé mentre ens ensenya l'illa central de freds del restaurant, on es talla el pernil a la vista del client. Aquesta xarcuteria oberta rep totes les mirades des del carrer –està estratègicament situada- i, a més de donar sortida als plats de Pernil Joselito, també serveix per a preparar les ostres i els adobats que obriran l’àpat. Al costat d'aquest lloc de culte al tall xarcuter, un enfilall de pernils impol·luts es presten per a la foto com vedettes en vitrina. L'atmosfera convida a asseure's, potser fer un vermut i xerrar animadament mentre es veu a la gent desfilar des del carrer Princesa. Però hem vingut a menjar.

El popular Grup Varela dirigeix l'operació a la qual s'ha sumat com a soci també Carlos Aullé, el seu xef executiu des de fa deu anys

A més de pernil del bo, podeu obrir boca amb el llom de Maldonado o amb les mítiques anxoves del Xampanyet (aquestes per les quals sospiren els turistes mentre fan cua uns carrers més enllà). “Tenim els hits de cada casa, una mica d'aquí i una mica d'allà, amb l'essència de cadascun d'ells”, detalla el cuiner. Sobre el seu recent fitxatge com a soci del grup, José Varela explica que ha comptat amb el xef per a aquesta aventura “perquè és un fenomen, s'ho mereix tot i cal sumar gent positiva als projectes”.

 

Restaurant Galante, un vell-nou celler amb producte top

El brioix de xistorra, al nou restaurant Galante, al Born, Barcelona | Cedida
El brioix de xistorra, al nou restaurant Galante, al Born, Barcelona | Cedida

L'interior del nou restaurant Galante imita un celler tradicional amb sostres alts, finestrals de fusta que recorren tota la paret i hi ha llum a dolls. En un racó, uns bidons de cervesa color bronze al costat d'una tauleta de fusta ens recorden aquell temps en el qual era comú emplaçar-los enlaire per falta de lloc. Ara és un decòrum estètic.

En el pis de baix, una preciosa cava de vins et rep baixant l'escala. Com en La Puntual, el celler és també protagonista del concepte. Bons vins, en la seva majoria locals, i a preus més que interessants. L'estada subterrània, amb volta catalana, pot reservar-se per a festes i esdeveniments i acollir fins a 90 comensals.

L'estada subterrània, amb volta catalana, pot reservar-se per a festes i esdeveniments i acollir fins a 90 comensals

Tornant al pis de dalt, seiem en una de les estades de fusta situades a mode de reservat i tirem un ull a la carta. A més dels entrants de tapeig tradicional –ull al llaminer brioix de xistorra amb cremós de formatge manxec!-, podeu tastar alguna tapa més creativa com, per exemple, el tac de llagostí amb maionesa de ají i pico de gallo.

Entre els principals, plats contundents com els fideus a la cassola amb ploma ibèrica (els tastarem en una altra visita), l'arròs amb botifarra i trompetes de la mort, o els macarrons de la casa – ja clàssics del grup-, amb una deliciosa bolonyesa de botifarra del Perol. 

El local s'ofereix per a picar alguna cosa entre hores –el seu horari ininterromput s'allarga fins a les 23.30-, celebrar amb amics o família o quallar un menjar tardà. Sense fissures, amb contenció de preus i amb una cuina de nota que val la pena no perdre's. Què més pot demanar-se a la part vella de la ciutat?

Restaurant Galant

Adreça: Carrer Princesa, 53, 08003 Barcelona (Cantonada amb carrer Comerç)
Preu mitjà: 30 euros