• Afterwork
  • Sis bones gelateries artesanals de Barcelona (amb algun nou fitxatge)

Sis bones gelateries artesanals de Barcelona (amb algun nou fitxatge)

En qüestió gelatera no ens importa repetir-nos, però aquí portem una refrescant selecció de gelateries solvents i noves obertures que fan bé les coses

 Gelateria de Badiani acabada d'inaugurar al carrer Rosselló 232 de Barelona | Cedida
Gelateria de Badiani acabada d'inaugurar al carrer Rosselló 232 de Barelona | Cedida
Barcelona
07 d'Agost de 2022
Act. 07 d'Agost de 2022

Les millors gelateries artesanals de Barcelona? Difícil qüestió. No estan totes les que són, però sí són totes les que estan. Bones gelateries que val la pena conèixer. Els gelats artesanals són tendència (i no només estiuenca). Estreny la calor i ens ve de gust gaudir de les cremes gelades igual que d'un negre d'estiu o una canya ben tirada. Per sort per al nostre paladar, Barcelona és cada vegada més gastronòmica i això en el terreny gelater també es nota. Al capdavant sempre les gelateries de component italià perquè (no ho oblidem) la comunitat internacional més important de Barcelona segueix sent la italiana. Repassem algunes de les millors gelateries de Barcelona

Paral·lelo

Matteo, Gianluca, Marco i Francesco, quatre amics originaris de Sant Remo, estan darrere del fenomen de Paral·lelo. Han creat l'autodenominat street gelato. Identificareu el seu carrer al barri de Gràcia per la cua de gent que s'espera pacient i en fila índia fins que arriba el seu torn per demanar en el minúscul mostrador. Elaboren els seus gelats diàriament de forma totalment artesanal, amb afecte i ingredients d'alta qualitat. Trobareu gelats, sorbets, gelats de pal, pols de gel… Sempre que poden defensen els ingredients bio i de km 0.

Adreça: Carrer de Sèneca, 18, 08006, Barcelona.

Gelateria da gallo

El xef Nuncio Cona (Tapes Bar 2254) està darrere de la Gelateria Dóna Gall. Aquí explota els seus orígens sicilians i és un lloc ideal per anar a comprar un panettone o una colomba quan és temporada. Ara s'imposa la qüestió gelada. L'illa està molt present en les elaboracions artesanals (amb llet ecològica) dels seus gelats: les ametlles de Noto, els festucs de Bronte, les avellanes de Nebrodi, llimones sicilianes... Entre els seus hits proveu el plàtan a la vainilla amb cookies, la panacotta amb gerd, la stracciatella, la xocolata negra i el gelat de cacauet amb pastís de mantega, l'emblema de la casa.

Adreça: Carrer de Mallorca, 277, 08037, Barcelona.

Badiani

A l'olimpo gelater, any rere any s'anoten noves inclusions. Aquesta és una d'elles. Badiani és una gelateria florentina amb 90 anys de trajectòria i una imatge molt posada al dia. Acaben d'obrir a Rosselló 232 per rescatar la tradició de sabors que a la Toscana té quatre segles d'història. El seu porfolio compta amb uns 25 sabors, varis d'ells de creació pròpia, als quals afegeixen sabors propis i exclusives de cada ciutat. Un d'ells és el buontalenti amb el qual van guanyar el Gelato Festival 2015 (recepta tradicional de llet, sucre i ous). En l'obrador de Paolo Pomposi, al fons del local, també s'elaboren pastissos gelats com la de tres capes de festuc o els pols, de divertits dissenys.

Adreça: Carrer del Rosselló, 232, 08008, Barcelona.

Bodevici

Ecologia, qualitat i sostenibilitat són els quatre pilars del projecte Bodevici. Creada fa 11 anys per Jordi Rivera, aquesta gelateria en el cor del barri assegura ser la primera a Europa que no genera residus (zero waste)ni en la seva elaboració, ni en el seu servei. Ell, que havia fet carrera en el sector de les energies renovables va veure en aquest projecte una altra manera de contribuir a la causa. Va començar elaborant gelats ecològics (la primera certificada amb aquest segell), sense additius ni conservants artificials des dels seus inicis i en els últims temps ha sumat opcions sense sucre refinat (treballen la pasta amb dàtils naturals). Intenten crear varietats de gelats que puguin adaptar-se a totes les necessitats: gluten free, sense lactosa, vegans, sense sucre… A més de treballar constantment en la innovació tant de sabors com de combinacions que converteixin els gelats en un snack/prostre saludable i nutricionalment recomanable per a tots els públics. Del seu gustós portfoli us recomanem el gelat de gingebre amb llet de civada Monsoy, elaborada al Monseny i llimona, el de pomes de Lleida al forn amb canyella i el clàssic de mànecs de Màlaga. També ofereixen orxates autòctones com l'elaborada amb avellanes torrades de Reus DOP o la d'ametlles crues de Mallorca.

Adreça: Carrer de Torrijos, 21, 08012, Barcelona.

Lucciano's

Després d'una forta expansió en la seva Argentina natal Lucciano's va desembarcar fa uns mesos a Barcelona. I, si s'ha de jutjar per les cues en la seva porta, a la Rambla de Catalunya i la Gran Via, està sent una de les obertures més sonades en aquesta qüestió gèlida. El seu és un exemple de com la tradició gelatera ha viatjat d'Itàlia al país andí i ha vingut com un bumerang rebotat de retorn (i hi ha qui diu que millorada). L'empresa va néixer el 2011 a la ciutat portenya de Mar del Plata de la mà de la família Otero. La seva ràpida expansió a països com Uruguai, EUA o la mateixa Itàlia (Roma), ja ha assegut un precedent que parla del seu bon fer. Que no us despisti l'estètica futurista, els seus 24 sabors estan creats a consciència, creats amb ingredients italians de màxima qualitat i xocolates belgues. A més, tenen 20 gelats tipus pol amb personatges infantils com els Minions, perquè tenen la llicència exclusiva de distribució d'Universal. Us recomanem el gelat de xocolata blanc amb crocanti de festuc i el waferino-crock amb dolç de llet.

Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes, 601, 08007 Barcelona

Baboia

Si ets dels qui de petits us tiràveu de cap al gelat de pitufo i el sabor original és el que més us mou a l'hora de provar un gelat, la Baboia us encantarà. Els seus gelats artesanals tenen sabors totalment sorprenents, lligats al receptari català. Us heu preguntat com sabria un pet de monja si fos un gelat? Esteu en el lloc correcte. Si l'escatològic no entra en els plans gustatius també podeu provar el de mel i mató, de cava i mandarines o, per què no, de sangria. Segons expliquen els seus creadors, Laurence Mickalonis i el mestre gelater Jordi Roig (La Gelateria, Canet de Mar-Barcelona) su idea és recuperar el receptari tradicional amb aquest nou enfocament tan refrescant com a lúdic. Per cert, el nom al·ludeix a un joc també tradicional català i una baboia (una ruleta catalana) presideix la paret amb tots els sabors a escollir per atzar. Pots tirar i provar a veure què surt.

Adreça: Carrer dels Canvis Vells, 2, 08003 Barcelona.