14
d'Octubre
de
2016
Act.
15
d'Octubre
de
2016
Gemma Mengual és una d'aquelles figures que ha traspassat el seu rol professional per convertir-se en una icona. Sens dubte, es tracta de la primera gran estrella de la natació sincronitzada de l'Estat i la impulsora d'un esport que, en pocs anys, va passar de ser minoritari a crear un planter del qual avui encara se n'extreuen alguns –pocs- fruits.
Però quinze anys a l'elit acumulant èxits i una maternitat fan replantejar-se la vida. El 2010, aprofitant la seva aparició al programa El Convidat de TV3, va anunciar la seva retirada. Un adéu que Mengual tenia ben reflexionat i enfocat a un doble objectiu: centrar-se en la seva maternitat i iniciar el seu camí com a empresària.
Com si fos incapaç de sortir de l'aigua, la nedadora va sumar-se als milers de persones que durant els últims anys s'han rendit a la cuina japonesa convertint-se en una autèntica experta de la matèria, fins al punt de dirigir la seva nova trajectòria professional cap a la restauració nipona, amb l'ambició d'obrir locals que es defineixen per l'excel·lència de la matèria prima i la innovació en la presentació i execució dels plats. Un món que va molt més enllà del sushi.
El camí es va iniciar amb la fundació de les societats Be Japo Sushi SL i Sushin Sant Cugat SL, amb les que el 2011 va obrir el restaurant Sugoi a Sant Cugat, el seu primer projecte i, segurament, el més conegut. Amb la direcció a la cuina del seu soci Saulo Meireles, el local s'ha convertit en un dels espais de referència a Sant Cugat i en un espai imprescindible pels amants del sushi, gràcies al seu treball minimalista i a una atenció a tots els detalls del lloc, des del tractament de la fusta fins a la construcció de llums d'origami. Tot pensat sota el principi Feng Shui d'ocupació equilibrada de l'espai.
En un sol lustre el Sugoi s'ha guanyat un nom gràcies al boca-orella i avui en dia no és estrany veure empresaris, esportistes i tot tipus de representants del bestiari de celebritats del país ocupant les taules per tastar els seus plats estrella, moltes vegades a mig camí entre el pur menjar japonès i la tradició mediterrània.
Però el Sugoi no és l'únic projecte d'inspiració nipona que ha impulsat Gemma Mengual des que va començar el seu camí empresarial. També a Sant Cugat, l'ex-nadadora va obrir fa un any el Sushin', una mena d'spin-off del Sugoi que permetia als qui no trobaven lloc a les poques taules del restaurant fer-se a una idea de la proposta de Mengual gràcies al seu servei take away. No obstant això, la segona aposta, el Sushin' no ha sobreviscut.
Així doncs, després d'anys triomfant a les piscines, Mengual ha trobat en el sushi la seva nova raó de ser professional.
Però quinze anys a l'elit acumulant èxits i una maternitat fan replantejar-se la vida. El 2010, aprofitant la seva aparició al programa El Convidat de TV3, va anunciar la seva retirada. Un adéu que Mengual tenia ben reflexionat i enfocat a un doble objectiu: centrar-se en la seva maternitat i iniciar el seu camí com a empresària.
El restaurant de Gemma Mengual a Sant Cugat | Artur Ribera |
Com si fos incapaç de sortir de l'aigua, la nedadora va sumar-se als milers de persones que durant els últims anys s'han rendit a la cuina japonesa convertint-se en una autèntica experta de la matèria, fins al punt de dirigir la seva nova trajectòria professional cap a la restauració nipona, amb l'ambició d'obrir locals que es defineixen per l'excel·lència de la matèria prima i la innovació en la presentació i execució dels plats. Un món que va molt més enllà del sushi.
El camí es va iniciar amb la fundació de les societats Be Japo Sushi SL i Sushin Sant Cugat SL, amb les que el 2011 va obrir el restaurant Sugoi a Sant Cugat, el seu primer projecte i, segurament, el més conegut. Amb la direcció a la cuina del seu soci Saulo Meireles, el local s'ha convertit en un dels espais de referència a Sant Cugat i en un espai imprescindible pels amants del sushi, gràcies al seu treball minimalista i a una atenció a tots els detalls del lloc, des del tractament de la fusta fins a la construcció de llums d'origami. Tot pensat sota el principi Feng Shui d'ocupació equilibrada de l'espai.
En un sol lustre el Sugoi s'ha guanyat un nom gràcies al boca-orella i avui en dia no és estrany veure empresaris, esportistes i tot tipus de representants del bestiari de celebritats del país ocupant les taules per tastar els seus plats estrella, moltes vegades a mig camí entre el pur menjar japonès i la tradició mediterrània.
La sala del Sugoi sovint queda petita | Artur Ribera |
Però el Sugoi no és l'únic projecte d'inspiració nipona que ha impulsat Gemma Mengual des que va començar el seu camí empresarial. També a Sant Cugat, l'ex-nadadora va obrir fa un any el Sushin', una mena d'spin-off del Sugoi que permetia als qui no trobaven lloc a les poques taules del restaurant fer-se a una idea de la proposta de Mengual gràcies al seu servei take away. No obstant això, la segona aposta, el Sushin' no ha sobreviscut.
Així doncs, després d'anys triomfant a les piscines, Mengual ha trobat en el sushi la seva nova raó de ser professional.
Mengual ha trobat en el menjar japonès una via de negoci | Artur Ribera |