Tons ocres i neutres, terracota, noguera, acabats naturals i línies horitzontals que recorden el Mediterrani… Feia molt temps que Barcelona no acollia un nou cinc estrelles. Ho ha fet aquest any que acaba de la mà d'InterContinental Hotels & Resorts. La cadena (amb 16 marques sota el seu paraigua) opera 6.000 hotels en més de 100 països. El nou InterContinental Barcelona —al cor de Montjuïc on abans operava el Crowne Plaza—, és la marca top del grup i per a l'ambiciosa reforma i llançament s'han invertit 14 milions d'euros. Va obrir portes el novembre passat i ja s'ha volgut posicionar amb el fitxatge d'alguns puntes de llança als seus diferents espais de food & beverage.
Deixeble de la llarga llista de xefs que ha donat l'escola d'Hostaleria Hofmann, Torres és el nom propi per dirigir el restaurant Quirat, l'oferta de fine dining de l'hotel. Des del 2018 xef del restaurant Les Magnòlies, la seva cuina busca la simplicitat del que és autèntic i es recolza en la temporada amb la intenció sempre de fer arribar a taula els millors productes del nostre territori. De cases com Mugaritz, al País Basc, Michel Bras, a França o Fäviken, a Suècia, se n'ha portat idees, plats i elaboracions que compondran el menú que s'estrenarà a finals de mes. Enrique Escofet, Director General d'InterContinental Barcelona, es mostra convençut que el jove xef “sabrà portar tot el coneixement internacional de la marca, la sofisticació i el coneixement de la cultura local a aquesta ciutat vibrant, a través de la gastronomia”. Per a Torres, el nou projecte suposa “portar a Barcelona la cuina de les Magnòlies basada en l'excel·lència del producte i la puresa de sabors. Comptarem amb proveïdors propers, cartes adaptades als cicles de la vida animal i vegetal i un equip jove i compromès, el qual no dubto que ens donarà gaires satisfaccions”. De moment, l'hotel ha obert l'oferta del restaurant Arrel (les imatges que acompanyen l'article), una oferta gestionada per Marcos Serra, xef executiu de l'hotel, amb plats com la royal de topinambur carxofes del Prat, tuber melanosporum i gamba vermella, l'hort de Km0 en una energètica emulsió de bledes i espinacs amb rovellons confitats o principals contundents com el jarret de vedella de llet glacejat amb puré de patates al més pur estil Robuchon (amb les seves mini pastanagues al Tras el hanout).
Víctor Torres: "Comptarem amb proveïdors propers, cartes adaptades als cicles de la vida animal i vegetal i un equip jove i compromès, que ens donarà moltes satisfaccions"
A finals de mes estarà disposat el restaurant gastronòmic amb el qual té la intenció de despuntar en el mapa més sibarita de la ciutat. Enrique Escofet, director general d'InterContinental Barcelona, es mostra convençut que el jove xef "sabrà portar tot el coneixement internacional de la marca, la sofisticació i el coneixement de la cultura local a aquesta vibrant ciutat, a través de la gastronomia". Per a Torres, el nou projecte suposa "portar a Barcelona la cuina de Les Magnòlies basada en l'excel·lència del producte i la puresa de sabors. Comptarem amb proveïdors propers, cartes adaptades als cicles de la vida animal i vegetal i un equip jove i compromès, que no dubto que ens donarà moltes satisfaccions".
Cocktail Bar Gebre, temps i tradició de proximitat
En aquest nou InterContinental, la cocteleria és sens dubte una de les grans apostes. La prestigiosa bartenderYanaida Prado (Milano, Dry Martini) oficia darrere una barra que presideixen damajuanas, barriques i tinajas. Elles representen el respecte pel temps i com el treball amb destil·lats pot ser tan creatiu en envelliment com el que es fa al món del vi. "Els destil·lats tenen un temps diferent, s'hi pot jugar i aportar molts matisos als combinats", detalla Prat que afronta el repte amb "moltíssimes ganes i il·lusió". "En la cocteleria, com en gastronomia, moltes vegades es treballa amb deshidratadores per anar ràpid, nosaltres apostem pels processos d'envelliment lents de tres tipus: la damajuana que permet la infusió freda de llarg temps, la infusió en barrica (brandy, rom) i l'envelliment en tinaja de fang.
La carta, que juga amb tots aquests conceptes, ha estat elaborada conjuntament amb Roger Rueda (Dr. Lagarto) i George Restrepo (és cofundador i actual director del portal Coctelería Creativa, la web espanyola capdavantera en mixología i espirituosos). El còctel estrella és un artifici de dry martini amb gin envellit en barrica de conyac i vi de Jerez reposat en una tinaja de fang i decorat amb un raïm en comptes de la canònica oliva. Entre l'àmplia selecció de glops, dos per emmarcar: el Còctel Fumo —picada d'ullet al negroni o boulevardier, més lleuger, a la recerca de sabors característics de la fusta i el fum— i el llaminer Còctel Insulam —homenatge a les Canàries amb una suau mescla de roms canaris macerats amb plàtan illenc, xarop de gerd i suc de llimona—.
InterContinental Barcelona
Adreça: avinguda de Rius i Taulet, 1-3, 08004 Barcelona
Telèfon: 934 26 22 23
Preu mitjà: 16€ els còctels / 50€ el menjar