Aquesta setmana s'ha inaugurat Juno House, el primer club per a dones professionals de la ciutat comtal a un lloc emblemàtic. Es tracta de la Farinera d'Aribau, un edifici de caràcter industrial de cinc plantes del segle XVIII, ubicat al barri de Sant Gervasi. Un projecte de rehabilitació que, tal com expliquen en exclusiva a VIA Empresa, es va dissenyar durant dos mesos, es va construir amb tan sols cinc i ha comptat amb una inversió de més de dos milions d'euros.
El concepte de club social està molt arrelat als Estats Units i molt possiblement l’hem vist reflectit en sèries de televisió o pel·lícules, però a Catalunya és completament nou. La fundadora de la iniciativa, Natalie Batlle, ho defineix com a “oasi urbà per a la dona actual per créixer professionalment i personalment”. De moment compten amb 300 sòcies apuntades al club i d’altres a la llista d’espera i admissió. “Volem fomentar les relacions entre les sòcies i que s’inspirin les unes amb les altres. Per aquest motiu no podem donar cabuda a moltes professionals d’un mateix sector. A poc a poc i bona lletra”, expliquen les fundadores.
Juno compta amb 300 sòcies i d’altres en llista d’espera per donar cabuda a professionals de diferents sectors
En paraules de la periodista Helena Garcia Melero, que ha inaugurat l’acte davant d’un centenar d’assistents, “Juno és un centre únic que fomenta la conciliació de la dona, de la seva vida laboral i familiar. Un espai de retrobament, de networking en el que no preval la rivalitat i compartir experiències”.
Juno, la deessa romana de l’amor
D’on prové el nom del club? En primer lloc, Juno és la deessa romana de l'amor, del matrimoni, de la llar i del part. És un ésser mitològic que acompanya la dona des dels primers instants de vida i representa algú que sempre està al teu costat. Com a conseqüència, és un club de dones que compta amb una quota mensual amb serveis utilitzats i destinats al gènere femení. I la filosofia és clara: women to women.
Batlle (fundadora): “Juno és un refugi urbà on juntes podem somiar, cuidar-nos i crear sinergies”
Qui ha liderat el naixement del club és Natalie Batlle, una empresària nascuda a Chicago, amb un pare català i amb una mare americana. Una enamorada de Nova York i Barcelona, que fa tres anys va somiar amb aquesta idea com a “refugi urbà on juntes podem somiar, cuidar-nos i crear sinergies”. Un propòsit d'apropar la filosofia de la cooperació entre els seus integrants, actuar com un “catalitzador per al seu desenvolupament i promoure'n el benestar, tant en l’àmbit personal com professional”.
Però, com portar a terme un projecte d’aquestes característiques? Batlle dóna les gràcies a la família Elias, inversors majoritaris del projecte. I també a quatre companyes que s’han unit al projecte, amb una reivindicació feminista i una gran connexió entre elles.
Pel que fa a les instal·lacions, que els periodistes han pogut veure en exclusiva, es tracta d’espais com la Farinera, que compta amb quatre plantes acollidores destinades a potenciar el creixement, la conciliació familiar i el benestar personal; i l'altra, la Nau, un espai de més de 800 m2 dedicats al desenvolupament professional, centre de negocis i networking.
Un total de 1.400 m2 destinats al dia a dia: treballar, menjar, convidar clients, família, amics, assistir a les activitats i esdeveniments generats o organitzar els seus propis esdeveniments i trobades. També activitats de wellness, massatges, ioga, cursos de maquillatge, vestidors i showrooms. Finalment,el projecte de reforma i decoració també ha estat concebut per dones, l'arquitecta Merche Conca de l'estudi BCA Arquitectura i la interiorista Meritxell Ribé, de The Room Studio.
Juno, un oasi urbà a la ciutat comtal que permet al gènere femení fomentar la conciliació, la inspiració i sobretot somiar.