• Afterwork
  • Les millors universitats, les públiques catalanes

Les millors universitats, les públiques catalanes

El U-Ranking de la Fundació BBVA i l'IVIE situa la Pompeu Fabra, l'Autònoma i la Politècnica al pòdium dels millors centres universitaris de l'Estat espanyol

La UB és la que acumula més seguidors
La UB és la que acumula més seguidors
Redacció VIA Empresa
31 de Març de 2016
Act. 31 de Març de 2016
El sistema universitari català està d'enhorabona. Segons els resultats del U-Ranking, informe elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, tres universitats catalanes de titularitat pública encapçalen el llistat de les millors universitats espanyoles segons el seu rendiment. La primera és la Universitat Pompeu Fabra (UPF), seguida de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La quarta classificada és la Universitat Politècnica de València (UPV).

Segons les conclusions de l'estudi presentat aquest dimarts, els centres universitaris públics lideren el sistema espanyol, en especial les seves activitats de recerca i innovació i desenvolupament tecnològic. De fet, també les catalanes lideren els rànquings d'innovació (UAB), innovació i desenvolupament tecnològic (UPC) i docència (UPF i Universitat de Navarra).

El lideratge dels centres públics és evident, ja que no trobem un centre privat fins a la setena posició, ocupada per la Universitat de Navarra. En vuitè lloc es col·loca la Universitat de Barcelona. La Rovira i Virgili ocupa la 14a posició i la Rovira i Virgili, la 15a. La de Lleida se situa en la 21a posició del rànquing, seguida per la privada Universitat Internacional de Catalunya (UIC). La Universitat de Girona és una de les pitjors posicionades, en el lloc 37è. En la cua trobem la Universitat de Vic i la UOC.



Estancament del sistema universitari
L'informe estima també que l'evolució dels resultats del sistema universitari respecte a l'edició de 2015 mostra un estancament del rendiment del sistema universitari espanyol que "s'explica pel lleuger descens del rendiment docent (-1,2%) i investigador (-0,8%), que no és compensat per la millora dels resultats d'innovació i desenvolupament tecnològic (6,9%).