• Afterwork
  • Alapar, el Mandarin Oriental estrena una izakaya

Alapar, el Mandarin Oriental estrena una izakaya

Jaume Marambio i Vicky Maccarone instal·len un ‘pop up’ del seu restaurant al Blanc fins al 21 de maig

El ‘suquet’ d’Alapar | Cedida
El ‘suquet’ d’Alapar | Cedida
Barcelona
29 d'Abril de 2023

Izakaya mediterrània i una de les grans obertures de l'any passat, el restaurant Alapar s'ha colat des de fa mesos a les llistes barcelonines més gurmet. Ara, la seva cuina desembarca a l'hotel Mandarin Oriental (Barcelona) per un temps molt limitat. Una pop up al restaurant Blanc dissenyada per viatjar fins a una autèntica taverna japonesa sense perdre el toc mediterrani del preciós cinc estrelles de Passeig de Gràcia.

“Ens venia molt de gust fer una col·laboració així des de feia temps i ara és el moment” comenta animada Vicky Maccarone, fundadora amb la seva parella i xef, Jaume Marambio, d'aquest exitós gastronòmic del carrer Lleida, 5. “Hem crescut en aquesta professió alhora (el nom és un joc de paraules del castellà “a la par”), i així volem que sigui el nostre restaurant. A més, en aquesta nova experiència ajuntem dues cultures que alhora són una meravella”.

Blanc1
Un platet de picanya (esquerra) i un altre de mushi (dreta) | Cedida

L'excap de cuina del desaparegut Pakta (elBarri) ha dissenyat per a aquesta experiència una carta de producció local respectant la seva temporalitat d'acord amb la filosofia de Blanc i la de la seva pròpia carta al restaurant original. Marambio amaneix amb sabors d'influència asiàtica, a través d'una combinació de tècniques orientals de coccions, confitats, marinats i talls, la fusió d'ambdues tradicions que proposa a cada mossegada.

Un assortiment de montaditos com el sashimi de calamar amb cansalada ibèrica o el temaki cruixent de wagyu? En la proposta no falten platets com les gyozas tres botifarres, el portobello a la graella amb salsa miso de pebre negre, les favetes i salsa de miso amb gingebre o un especial yakishimo de moll i foie gras al seu suquet. També, combinacions imprevistes com el nigiri de picanya madurada i salsa teriyaki o de toro, ponzu i gingebre. “Creiem que era el moment ideal, és molt positiu per a nosaltres sortir del nostre restaurant habitual, és un repte i ens fa moltíssima il·lusió aquesta col·laboració perquè, encara que al final el client és el mateix, ens projecta dins un espai espectacular”, reflexiona Maccarone.

Per beure, sake, si us plau

El vi i el xampany (sempre presents a Mandarin) estan acompanyats per un nodrit assortiment de sakes: des d'un Masumi –celler emplaçat a prop del llac Suwa, al centre dels alps japonesos, a la prefectura de Nagano–, que es recomana servir tebi per netejar el paladar en menjar plats més copiosos o amb més greix, a un Iinuma Honke, més dolç, i d’un exclusiu celler amb més de 300 anys. El viatge líquid es remata amb un assortiment de cerveses japoneses per acompanyar cada plat com si estiguéssim en un celler japonès de barri. Postres com el mochi de xocolata a la brasa, ideal per acompanyar-se amb algun dels tes verds inclosos a la carta, tanquen la proposta.

Blanc2
Un platet d’anguila (esquerra) i un altre de caballa (dreta) | Cedida

Alapar estarà disponible a Blanc fins al 21 de maig, de dimarts a dissabte al migdia, entre les 13.00 i les 15.00 hores, i de dijous a dissabte, en horari de sopars, de 20.00 a 22.30 hores. Només per a entre 12 i 18 comensals per cada servei. Tot un luxe oriental.

Restaurant Alapar al Mandarin Oriental

Adreça: Pg. de Gràcia, 38-40, 08007 Barcelona

Preu mitjà: 50 euros