• Afterwork
  • Una sola persona pot canviar el món

Una sola persona pot canviar el món

Els diners estan sobrevalorats i és la responsabiliat personal la que pot portar la veritable felicitat, dues idees que Luis de Cristóbal desenvolupa al seu últim llibre

Amb l'acció d'una persona es pot sumar per canviar el món
Amb l'acció d'una persona es pot sumar per canviar el món
Barcelona
08 de Juny de 2018
Act. 08 de Juny de 2018

“L’statu quo no vol que les persones es facin amb les regnes de la seva vida, es formin i es dediquin a viure apassionadament [...] És més fàcil controlar un ramat d’ovelles que una rajada de llops”. Són les paraules de l’emprenedor Luis de Cristóbal, una d’aquelles persones que saben que han arribat al món per trencar els esquemes i ser el motor de canvi social. La clau que faci esfondrar conceptes tan mitificats com els diners, la propietat o la felicitat mitjançant la riquesa econòmica. La clau perquè una sola persona pugui canviar el món.

 

Tota la seva filosofia queda recollida al llibre La revolución individual (Plataforma Editorial, 2018), on fa una crida a la responsabilitat com a ciutadans com a eina per “assolir la (veritable) llibertat”. ”Quan entens que (gairebé) tot és fruit dels teus actes i pensaments, esdevens lliure”, detalla. Una primera reflexió que ja porta el lector a plantejar-se la pregunta vital: ovella o llop?

 

Segons descriu, les ovelles són membres sense personalitat, vot ni decisió en una societat, i normalment dominades per un tercer que es mous en funció dels seus interessos. En canvi, parla dels llocs com a persones que segueixen un instint basat en l’individualisme orgànic, el moviment que veu cada humà com una peça vital per canviar i definir una nova societat conscient de les desigualtats però sense competicions.

El nou paradigma que professa està fonamentat amb cinc pilars: diners, consum, alimentació, responsabilitat social i temps. De manera pedagògica, i intentant fent veure que el canvi no és impossible, De Cristóbal repassa conceptes com el de la riquesa, on insisteix que els diners són un bé limitat i que cal buscar la independència financera.

Aquesta idea està molt relacionada amb el tipus de consum que l’autor professa: tot té un preu just i està a les nostres mans decidir si el volem pagar i triar a qui li paguem. Estalvi, fomentar l’economia local, trencar amb els monopolis... serien les conseqüències d’un canvi de valors. Tot això reverteix en la “definició de la millor versió de nosaltres mateixos”. O el que és el mateix, la nostra responsabilitat social individual.

Tot plegat sona complex, però La revolución individual de Luis de Cristóbal és un llibre ideat per fer pensar. Tant als qui simpatitzen amb la imatge d’un món més just com per als qui veuen aquesta idea com una simple utopia.