• Afterwork
  • Masala 73, del Punjab a un local a Muntaner

Masala 73, del Punjab a un local a Muntaner

Kuldeep Singh i Jordi Aros són precursors dels 'foodtrucks' i la cuina índia barcelonina

Kuldeep Singh y Jordi Aros de Masala 73
Kuldeep Singh y Jordi Aros de Masala 73
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
01 de Febrer de 2020

"El 2015, en ple boom de l'street food a Barcelona, com teníem moltes ganes de fer cuina índia, decidim, com no podia ser d'una altra forma, obrir el primer foodtruck de menjar indi d'Espanya en un autobús del 1973. Era una inversió relativament petita i ens permetia emprendre d'una forma relativament fàcil". Així recorden Kuldeep Singh i Jordi Aros com va començar la seva marxa a Masala 73. Rodant en un foodtruck de cap de setmana, van obrir un petit Curri Bar a l'Eixample inaugurat el 15 de maig de 2017 en un local molt senzill la inversió del qual va ser de 180.000 euros.

 

"En ser la novetat a Barcelona i no tenir competència la nostra oferta gastronòmica, vam tenir un èxit considerable. Aviat se'ns va quedar petita la cuina de l'autobús i si volíem seguir creixent, necessitàvem ampliar el negoci. I així va néixer el primer Curri Bar de la ciutat", afegeix Cèrcols. Amb un passat com a xef executiu en un grup de nou restaurants a Barcelona durant 15 anys, l'empresari tenia clar que aquest negoci seria l'oportunitat de les seves vides. Kuldeep Singh era el xef d'una cuina del grup: "És un cuiner autodidacta, apassionat de la gastronomia del seu país. Fem molt bon equip des que ens vam conèixer", assenyala Aros.

"A Barcelona, l'índia és un tipus de gastronomia que encara està per explotar. En altres ciutats, com Londres per exemple, estan a un nivell altíssim"

Masala 73 no solament va ser la rèplica culinària sense presses de la cuina rodada, també es va assentar amb un públic diferent sense que el foodtruck hagués de deixar-se de banda. Actualment, tenen tots els esdeveniments planificats per a tot l'any, "de manera que fem dos o tres esdeveniments mensuals que ens aporten visibilitat a la nostra marca, a part del rendiment purament econòmic i com de bé ens ho passem trepitjant el carrer i compartint moments amb els nostres clients i amics. Estem molt contents de poder participar any rere any en els millors esdeveniments de street food (All those, Eat Street, Van Van market, etc), grans esdeveniments musicals (Primavera Sound, Sónar, Cruïlla, etc) i festes, noces i caterings privats".

 

__galeria__

En els seus 90 metres quadrats només poden atendre 35 persones alhora i l'oferta, que continua anant sobre rodes, rep la visita d'uns 400-500 clients a la setmana. Molts tasten el Pollastre tikka masala que, com altres receptes del restaurant, està desgreixat i posa un èmfasi en el picant justet en la mesura que tolera el paladar barceloní. Sing, originari del Punjab, es va endur cinc tipus de curries i carns preparades amb el forn indi més famós: el Tandoor. Aquí tot fa olor i té gust de comí, coriandre, llimona i yogurth. "A Barcelona l'índia és un tipus de gastronomia que encara està per explotar. En altres ciutats, com Londres per exemple, estan a un nivell altíssim", assenyala Cèrcols.

No han crescut en plantilla (5 empleats) i, encara que consideren que "encara és aviat" per saber si volen aventurar-se en algun negoci més, Masala 73 segueix en ratxa. "Aquest estiu complim tres anys i seguim creixent. A dia d'avui la lectura és molt positiva, però no sabem fins a on podem arribar. Considerem que el curri bar no és un format clonable en aquesta ciutat, però tenim diverses idees, que parteixen del mateix concepte per si arribat el moment toca expandir-se".

Masala 73

Adreça: Carrer de Muntaner, 152, Barcelona

Telèfon: 937 97 87 02

Preu mitjà: 15-20 euros