Sempre hi ha lloc per a un festival més a Barcelona. Especialment, si és un festival temàtic consagrat a la carn i al foc. Meat & Fire 2023 desembarca a la ciutat comtal els pròxims dies 2, 3 i 4 de juny al Moll de la Fusta al Port Vell. Promet donar una exhibició gastronòmica per convertir-se en referent al voltant de la proteïna animal.
A l'acte de presentació, al Museu d'Història de Catalunya, ja es posava tota la carn a la graella: “Reunirem més de 40 dels millors experts en graella internacionals a Barcelona durant un cap de setmana”, detallava l'empresari i xef Iñaki López de Viñaspre. En el set, del francès Stephane Balluet – Le Divil – (Perpinyà), als argentins Germán Sitz – Carnisseria– i Javier Brichetto, de Piantao, o el mexicà Aaron Mizrahi – MIZRAHI Meats Asador–, com també valors patris com ara Guillermo Naistat – The Butcher Society, el japonès Hideki Matsuhisa - IKOYA izakaya- o Cristina Pérez - PORK Boig per tu!
Meat & Fire 2023: experts en carns
La carn (i això no és novetat) està de moda a Barcelona. El certamen és una oportunitat per apropar-se a aquest món des de tots els angles possibles: una àmplia varietat de plats amb diferents talls i tipus de carn d'alta qualitat preparats a més de 30 graelles instal·lades alhora en una superfície de 7.000 metres quadrats, usades per xefs experts de renom nacional i internacional a la calor de tècniques culinàries. "Estem emocionats de presentar aquest esdeveniment que busca destacar la passió i la creativitat que envolta la gastronomia de carn" afegeix José Portas, coorganitzador juntament amb Viñaspre del festival: "Busquem brindar als nostres visitants una experiència inoblidable, plena de sabors autèntics i moments culinaris únics".
Entrades per al Meat & Fire 2023
L'entrada ja es pot comprar a la web del festival (www.meatandfire.org) i contempla l'assistència d'1, 2 o 3 dies. Podeu adquirir una entrada general d'un dia (15 euros per persona i 2 euros pels nens menors de 14 anys), dos (25 euros per persona) o tres (30 euros per persona). A més, per als que no es vulguin perdre res, l'organització ha habilitat un Pack Foodie (12 Meatcoins + l'entrada dels 3 dies per 50 euros per persona).
Meat & Fire serà el punt de trobada amb tota mena d'artesans de la indústria càrnia i al voltant del món del foc i la gastronomia, productores de carn i amants del menjar en un ambient distès amb música en directe
Al cartell d'aquesta primera i engrescadora edició s'hi afegeixen 45 professionals especialitzats en la tècnica del foc, entre ells, també Gastó Riveira de La Cabrera, Rafa Zafra d'Amar o Manu Yebras de Chicken and Fish. Davide, Manuel i Pasquale Peca - KM 431 Assaigeria - és el representant italià al costat de Pasquale Maravita - La Baita - i d'altres punts de la geografia espanyola vénen Roberto Ruíz - HIKA Txakolindegia - (Gipuzkoa, Euskadi), Pablo Colmenares - New York Burger – (Madrid), Joxi Jauregui – Maskarada – i Gregorio Tolosa – Bidea 2 – (Navarra) o Miguel Caño – Nublo – (La Rioja). Un plantell molt polièdric que fa salivar i que promet apropar-nos-hi i fer-nos gaudir del fet carnívor des de qualsevol cultura culinària.
Meat & Fire serà el punt de trobada amb tota mena d'artesans de la indústria càrnia i al voltant del món del foc i la gastronomia, productores de carn i amants del menjar en un ambient distès amb música en directe. Però no sols promet una experiència gastronòmica original, sinó que també té per objectiu fomentar la col·laboració de l'intercanvi de coneixements entre tots aquests perfils dispars.
“A Meat&Fire venim a jugar amb el foc, invocar el més primitiu de la cuina, venim a celebrar l'evolució i el més ancestral al voltant d'aquest element. Meat&Fire és origen i inici. El principi d’una consciència col·lectiva, l’inici d’una supervivència al voltant de l’alimentació. Meat&Fire serà llum, serà energia, serà brasa. Un retorn a l'origen, una cuina a foc lent, uns sabors capaços de transportar-te a un altre temps i un altre lloc. Una tècnica ancestral, primitiva. Una tècnica evolucionada, perfeccionada al voltant d'un producte: la carn. La carn, el sabor que desperta passions. Un sabor que inunda el paladar i et porta a viatjar per totes les diferents cultures que el lloen. Un gust de fum, graella i brasa. Un homenatge a la carn, en les múltiples formes i interpretacions. La carn és sabor, textura, gastronomia, identitat i qualitat”, diu el seu manifest fundacional. L'expectativa és alta.
Meat & Fire
Data: 2, 3 i 4 de juny 2023
Adreça: Moll de la Fusta, Port Vell, Barcelona
Entrades: www.meatandfire.org (1, 2 o els 3 dies a 15, 25 i 35 euros, respectivament).