
Nuara, al Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, és una declinació del verb "nuar", és a dir, fer nus, i és també el nou restaurant amb què el grup de restauració Família Nuri ha fet un salt qualitatiu. Enllaçant la seva oferta gastronòmica a una escala més gourmet, al nou Nuara serveixen una proposta d'altura, ambiciosa, que planteja el millor producte; sobretot peixos i mariscos frescos de la llotja de Barcelona exposats davant del client en passar pels fogons de la cuina oberta. “Mostrar la pesca del dia és important per a nosaltres”, detalla Ricard, el cambrer que ens acompanyarà minuts després a la taula.
Res s'amaga, tampoc les ampolles que abasteixen el seu celler vist i envidriat que ha estat assessorat pel sommelier Xavi Nolla. Tenen unes 100 referències i destaquen vins nacionals, en un 80%, però també hi ha espai per a xampanys, borgonyes, algun Grand Cru i per a algunes delícies com el Chablis Joseph Drouhin (2022) que tastarem. Els comensals l'escullen en un iPad, i allà poden veure, de forma intuïtiva, quins vins es poden servir a copes.
En un saló de 200 metres quadrats amb capacitat per a cent comensals asseguts, tot està disposat de manera orgànica, en tons beix que complementen el blau del mar que està davant. De la reforma s'ha encarregat Raquel González en col·laboració amb l'estudi d'arquitectura Sánchez Guisado, responsables d'altres projectes icònics a Barcelona com Enigma, Estimar o Tickets. En aquest blau (el del Port Olímpic) es gronxen els vaixells i aquesta és l'estampa que es veu des de la taula. La terrassa (amb 100 places més) és una bona opció si fa bon temps, però l'interior és preciós i per recordar. A més, disposa d'un reservat de 20 metres quadrats amb espai per a 12 persones.
Amb una inversió superior als dos milions d'euros i una plantilla d'entre 30 i 40 professionals, l'espai aspira a fer-se un lloc entre els grans restaurants de peixos de Barcelona.

Producte Prèmium, el nou luxe
Local i localització són ampul·losos i a l'engròs, però aquí l'important se serveix al plat. Especialistes en arrossos als seus altres restaurants del grup, la gramínia ocupa un important espai a la carta, amb sis opcions per compartir entre dos: destaca l'arròs sec o caldós de llamàntol nacional (45 euros per persona) i el de mar i muntanya de calamar a la brasa, cansalada ibèrica i ceps. Però hem vingut a jugar, així que s'imposa tastar els peixos a la brasa (Mi Brasa) que rep el públic.
Es mostren a la taula portats en una safata metàl·lica. El dia de la nostra visita, un sarg reial, un llobarro, el llamàntol i una magnètica escórpora. “És una feina venir a cada taula a ensenyar el producte, però val la pena”, detallen des del restaurant. Primer, podeu obrir boca amb alguns entrants interessants i frescos mimats al foc, per exemple, la gamba vermella en dos gramatges (gran o mitjana) marcada breument a la brasa al punt just de cocció per desprendre el cap sense esforç i extreure'n els sucs d'un glop. Pur mar. Per a alguna cosa més fresca, ens recomanen els porros escabetxats amb meunière de ceps, avellanes i brots i l'amanida de carxofa i tupinambo en textures, espinacs, fonoll i pinyons. “Són dos plats que agraden molt des que estem oberts”, detallen. Tastem, però, les croquetes de marisc (11,20 euros, 4 unitats), amb els trossos de gamba a l'interior ben visibles, i un untuós tàrtar de tonyina Balfegó amb stracciatella i pistatxos (22,40 euros).

Ens decantem pel cap-roig cuinat al seu punt a la brasa i presentat a l'esquena. Ve acompanyat d'uns pebrots cuinats a la llenya. És un peix d'un gramatge considerable, un quilo, aproximadament. “Per a nosaltres és molt especial poder oferir peces senceres, presentar-les i desespinar-les a la vista del client a la tauleta central del restaurant”, detallen. Al capdavant de cuina, un equip amb trajectòria; els xefs de la casa, Àlex Jiménez i David Noguera, amb l'assessoria del reconegut Ismael Alonso (d'El Celler de Can Roca).
La vista privilegiada sobre els màstils del port olímpic és un enquadrament fotogènic perfecte. Màxim quan cauen les últimes llums de la tarda. La flamant obertura, que només porta tres mesos de rodatge, forma part de l'estratègia de creixement de Família Nuri, que suma ja sis restaurants, entre els quals s'inclouen Ca la Nuri, Xiroi, Bar Nuri, Bar Nuri a Time Out Market i Arrozal. “El dissabte i el diumenge al migdia són els moments forts de moment, però estem segurs que la cosa anirà a més quan apreti la calor”, expliquen. I els donem tota la raó. Per emplaçament i per la preciosa renovació que s'ha fet en aquesta zona de la ciutat, la cosa no ha de fer sinó millorar.
Restaurant Nuara
Adreça: Moll de Gregal, Local 11, Sant Martí, 08005 Barcelona
Preu mitjà: 55 euros
Tel.: +34 932 216 704