• Afterwork
  • Pau Gasol, un 'all-star' de la gastronomia

Pau Gasol, un 'all-star' de la gastronomia

L’estrella de l’NBA s’associa amb Rafa Nadal i Enrique Iglesias per obrir un dels restaurants més exitosos de Madrid i que amenaça amb conquerir els Estats Units

El jugador santboià Pau Gasol també té negocis en la restauració
El jugador santboià Pau Gasol també té negocis en la restauració
Barcelona
22 de Setembre de 2017

La història de Pau Gasol és la d’un cas d’èxit de magnituds inesperades. El jove espigat i pèl-roig que el Barça de bàsquet va pujar a mitja temporada per diluir el fiasco que havia estat la contractació de l’NBA Rony Seikaly apuntava a bon jugador per a les competicions europees. Mai una estrella. Molt menys un doble campió de l’NBA i sis cops all-star. De la mateixa manera que ningú esperava que es pogués fer un nom en el món de la gastronomia i, avui, els seus restaurants es disputen la clientela amb els locals més prestigiosos de Madrid.

El negoci gastronòmic de Gasol respon al nom de Tatel i va néixer el 2015, quan es va unir a Rafa Nadal i Enrique Iglesias per fer una inversió de dos milions d’euros en un restaurant de 800 metres quadrats en ple Paseo de la Castellana de Madrid. Un local d’estètica luxosa, però amb preus accessibles per a moltes butxaques –només un plat de la seva carta supera els 30 euros-.

En només dos anys, el local s’ha convertit en un dels restaurants imprescindibles de Madrid i un punt on trobar recurrentment diferents celebrities de la capital. L’última a deixar-se veure, el davanter del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, que després d’una primera visita per celebrar l’aniversari de la seva parella, el passat mes de juliol va anunciar la seva unió empresarial al projecte de Tatel.

restaurant tatelPlans internacionals

El fitxatge de Cristiano Ronaldo arriba just en el moment en què Tatel prepara el seu salt a un mercat que Pau Gasol coneix a la perfecció: els Estats Units. La societat va posar el primer peu a l’altra banda de l’Atlàntic el passat 20 d’agost, amb l’obertura de Tatel Miami. De nou, el luxe serà la principal característica de la decoració de l’espai. Només cal dir que està ubicat dins del Ritz Carlton Hotel... D’altra banda, l’oferta gastronòmica serà similar a la de Madrid i la seva capacitat per a 200 comensals suposa una amenaça per al prestigiós restaurant Bazaar, propietat del cuiner i amic de Gasol, José Andrés, i que està situat en la mateixa avinguda.

Els plans d’expansió del restaurant de Gasol i companyia no acaben aquí. El Tatel també ha obert les seves portes a l’illa d’Eivissa aquest estiu. Sens dubte, un lloc estratègic a Europa per la constant presència de representants de la jet-set de tot el món. Però sembla que el mercat prioritari per seguir amb el creixement és Amèrica.

Un cop consolidada la plaça a Miami, el santboià pretén conquerir una ciutat que encara coneix millor, com és Los Angeles. La que va ser casa seva durant sis anys serà la seu del quart restaurant Tatel. Els detalls sobre la seva ubicació i proposta gastronòmica encara són desconeguts, però sembla que la intenció dels propietaris és obrir el local abans que acabi el 2017.