Punta Roca, o un tomahawk a la platja de Cala Ginesta

L'últim local del grup Tibu-Ron s'ha convertit en una de les guinguetes de moda entre Castelldefels i Garraf

Vista des del restaurant Punta Roca a Cala Ginesta, Castelldefels | Cedida Vista des del restaurant Punta Roca a Cala Ginesta, Castelldefels | Cedida

Les terrasses i el mar són la combinació perfecta a l'estiu. També, un bon arròs, peix o carn a la brasa i el sol incandescent. El restaurant Punta Roca (Port Ginesta) té tots aquests ingredients estivals, i per això aquesta guingueta que el grup Tibu-Ron va estrenar la temporada passada s'ha convertit en un dels llocs de moda en aquesta part del litoral català. Limita amb l'impressionant massís del Garraf i el final de la platja de Castelldefels i és a només 40 minuts amb cotxe des de Barcelona, ​​a Cala Ginesta. Què més es pot demanar?

Un bitllet a Bali sense moure's de Barcelona

Una tarima de fusta retalla unes dunes i recorre un tram de Port Ginesta donant pas a una platja gairebé amagada al final del port esportiu. És una zona coneguda com Les Botigues de Sitges perquè just aquí fa ja molts anys s'ubicaven les casetes on els antics pescadors guardaven els estris de pesca. Aviat es veu una guingueta a la dreta davant d'unes hamaques, a només uns metres de l'aigua. 

El restaurant Punta Roca anuncia que aquest és un lloc erigit per relaxar-se al marge de l'asfalt

El restaurant Punta Roca anuncia, amb la seva decoració balinesa, que aquest és un lloc erigit per relaxar-se al marge de l'asfalt. L'equip després del projecte va viatjar fins al sud-est asiàtic -en concret fins a Indonèsia- per inspirar-se en aquest tipus de berenars tan populars i recrear (amb totes les similituds, però també distàncies) el quiosquet de platja informal en la seva justa mesura. De fet (ens expliquen), bona part del mobiliari s'ha portat directament des d'allà. Si no fos per l'enquadrament, hom dubtaria sobre si la foto l'hem fet a Catalunya.

“Com a Bali, les cales de balears són idíl·liques i gairebé úniques. Gairebé perquè amb Punta Roca demostrem que la costa del Baix Llobregat també és espectacular” explica Juan Manuel Lema, un dels socis propietaris de la companyia, molt orgullós amb el projecte. Amb aquesta obertura el grup de restauració reafirma la seva posició de referent en establiments de platja i en primera línia de mar a la costa de Castelldefels, on ja ostenta restaurants d'èxit: Tibu-Ron Beach Club, quiosquet Tibu-Ron, Marae o Solraig, entre d'altres.

Un paradís a 40 minuts de Barcelona, ​​sense agafar l’avió

Arròs a la llauna, al restaurant Punta Roca, Cala Ginesta, Castelldefels | Cedida
Arròs a la llauna, al restaurant Punta Roca, Cala Ginesta, Castelldefels | Cedida

Les taules estan nues, però la vaixella és de disseny. La sorra que es cola a la tarima, però les copes de firma per als vins estan disposades. Un luxe mesurat que ha pujat el nivell de la carta vínica (l'únic punt que fallava l'any passat). Trobem referències internacionals (Chablis francesos, sauvignon blanc de Nova Zelanda i, localment, referències de les Balears, catalanes i clàssics de l'estepa). Se sumen a la ja completa carta coctelera i sagnies que fa del seu horari ininterromput (fins a la 1 h del matí) la seva raó de ser. 

En carta es divideix en entrants -a destacar, l'elegant pebrot rostit al carbó amb sardina fumada, bitxos i tomàquets de temporada, o els musclos thai amb llet de coco, fulla de llima kefir, xili i anet-, un apartat de freds -amb carpaccios i tiraditos-, un altre, de plats a la brasa, arrossos i carns o peixos. És aquí on el restaurant llueix amb la seva proposta, honesta i sense artificis. L'arròs de gamba vermella a la llauna és un dels plats més demanats: “És un plat que va triomfar molt la temporada passada i que creiem que resumeix molt bé l'esperit de setge”, ens comenten des del restaurant. Tot i que és l'apartat de carns i peixos -que es treballen a la brasa oberta vista des del menjador- el que crida poderosament l'atenció. En concret, una peça de carn per compartir de considerable dimensió (potser la més instagramejable): el tomahawk

El 'tomahawk' és un tall de carn de la costella alta, tan impressionant com l'arma de qui pren el seu nom

El tomahawk és un tall de carn de la costella alta, tan impressionant com l'arma de qui pren el seu nom: la destral guerrera utilitzada per les tribus natives americanes. Presentat amb patates, cabdells, pebrots del piquillo i amb l'os seccionat, la peça càrnia és tot un reclam visual que passeja entre mesos despertant sorpresa i curiositat.

Entre les postres, deixeu espai per a una competent tarda de formatge que, malgrat la calor, aguanta estoica la tirada des de cuina. I acompanyeu-la -per què no!- amb un representatiu sex on the beach per honrar la localització. Indonèsia ens queda una mica lluny, però Port Ginesta és molt més a prop. L'estiu era això.

Restaurant Punta Roca

Adreça: Port Ginesta, 08860 Barcelona

Telèfon: 619 500 569

Preu mitjà: 40 euros

Més informació
Aquest és el resort més gurmet de Menorca: amb 14 restaurants, un amb xef estrella Michelin
El restaurant Caelis, de Romain Fornell, fa 20 anys
Público, el bar de vins que també ofereix plats guisats i de cullera
Avui et destaquem
El més llegit