• Afterwork
  • Quatre obertures de restaurants a Barcelona per seguir-los la pista

Quatre obertures de restaurants a Barcelona per seguir-los la pista

La reobertura d'un clàssic de l'Eixample, les dues últimes obertures en l'òrbita d'elBarri i el nou projecte d'una jove emprenedora

Local de Funky Bakers Eatery a Barcelona | Cedida
Local de Funky Bakers Eatery a Barcelona | Cedida
Barcelona
10 de Juliol de 2022
Act. 10 de Juliol de 2022

Repassem quatre de les més recents obertures de restaurants a Barcelona: la d'un clàssic de l'Eixample en noves i experimentades mans, els dos últims moviments en l'òrbita del ja extint grup de restauració elBarri i un nou projecte que ha vist la llum a la calor de la fulgurant trajectòria d'una jove emprenedora. El punt d'inflexió en el sector turístic i en la restauració sembla que s'ha superat. Com tot apuntava, 2022 està sent l'any de la recuperació. I això malgrat ser un dels sectors més afectats per la pandèmia de la covid-19, atacat frontalment pels alts preus dels aliments, les matèries primes i una escassetat de treballadors que amenaça l'horitzó.

Tonet Romero obre Bodega Romería (ex Bodega 1900 i Bodega Lito)

L'ombra d'elBarriés allargada. Pel que es reformula (o reobre) i pels xefs que aprofiten espais per engendrar noves idees. Tonet Romero acaba de reobrir la Bodega Lito (antiga Bodega 1900) sota el nom de Romería. Ho anunciava el mateix xef de Suculent aquesta passada setmana, encara que a alguns ja ens havia donat pistes sobre que preparava un nou projecte. Ell, que va ser client habitual del primer local dels Adrià, obre amb participació d'aquest i amb el suport de Pace Gastro. L'obertura es projecta per a la segona quinzena de setembre i en aquests moments el xef està posant a punt la carta—inclourà clàssics bullinians com el moll amb caviar (1992) o el suquet de gambes (1988)—, cohesionant a l'equip i remodelant l'entrada del local. Sempre és una bona notícia que se segueixin movent projectes en aquesta zona del Paralel (obria Enigma fa poques setmanes i Tiquets es reconvertia en Teatrede la mà dels germans Iglesias en solitari).

Bodega Romería

Adreça: Carrer de Tamarit, 91, Barcelona

El xef Tonet Romero | Cedida

El xef Tonet Romero | Cedida

Menja, ex Hoja Santa

Els deixebles d'elBarri no deixen de donar-nos bones noticies. En aquest cas, Paco Mendez s'ha posat des de fa tres mesos al capdavant de Come, el nou restaurant que ocupa l'espai deixat per Hoja Santa d'Albert Adrià. El xef mexicà ha redecorat el local del que va ser cap de cuina, ara defensat juntament amb la seva dona, Erinna Mariciano. Amb l'acrònim de cuina mexicana, a la seva carta es conjuguen els plats típics: ceviches, tacs i mols amb un empaquetatge d'alta cuina. A la Selecció festival es juga a tastar diversos plats habituals de la carta, alguna proposta del dia segons mercat o temporada i un plat final per a taula completa a escollir: cochinita pibil o barbacoa d'enoki.

Restaurant Come

Adreça: Avinguda de Mistral, 54.

Tel.: 627 568 768.

Preu mitjà: 80 euros

Nova vida a El Cafè del Centre

Sentit i sensibilitat. La reobertura de El Cafè del Centre (Girona, 69), un bar històric de la ciutat que ha reportat alegries durant tres generacions —les de la família Bel— reobre les seves portes i molts hem sospirat alleujats. L'extinció de la saga familiar va fer témer el pitjor. Al final, els socis del Grup La Confitería, Lito Baldovinos i Enric Rebordosa han sumat l'emblemàtic local de la Dreta de l'Eixample al seu porfoli. No és la primera vegada, li han donat una segona vida. Ho van fer amb La Confitería (del 1912), Rilke (antic Beltxenea, en associació amb el grup Kafka) o Muy Buenas (1902). Del nou El Cafè del Centre han recuperat el verd de la façana original i, a l'interior, han respectat el seu paviment de rajoles en blanc i negre, les garlandes modernistes, les mesos rectangulars de marbre blanc... A l'oferta culinària, el segell de Víctor Ferrer, xef del Betlem, amb propostes com les crestes de butifarra negra, ceba caramelitzada i crema agra d'herbes o la terrina de carrillera i cap i pota amb tàperes. Una fusió perfecta entre tradició i modernitat.

El Cafè del Centre

Adreça: carrer Girona, 69.

Telf.: 935 630 497

Preu mitjà: 25 - 30 euros.

Funky Bakers Eatery, cuina hebrea posada al dia

Comparteix cantonada al carrer Bailén i el carrer Diputació amb la seva botiga germana Funky Bakers Deli. Però en aquest restaurant, bar, cafeteria i fleca, la seva fundadora, Seyma Ozkaya, a més d'oferir deliciosos postres, busseja a la carta en la seva herència cultural turca i el menjar asiàtic, americà i europeu que ha conegut en els seus múltiples viatges. És el tercer local que inaugura, el primer va ser la seva arxifamosa pastisseria al cor del Born i, una vegada obert el Deli, Seyma va sentir la necessitat de tenir un lloc fix en l'Eixample. Es pot menjar bé a qualsevol hora del dia: de l'esmorzar, al sopar. Tot són delícies inspirades en el mig Orient. D'una stracciatella amb tomàquets escalivats i llimones adobades, a una de les especialitats de la casa per compartir: el Challah. Es tracta d'un preciós pa hebreu trenat que es menja durant el Shabbat jueu i que se serveix amb tres mezzes, una crema similar al labneh o al conegut hummus. Altres delícies per provar són els smørrebrød danesos. Té les receptes separades per apartats: a la paella, al forn o a la cassola. El millor: els seus productes són locals i de quilòmetre zero i tenen una bona selecció de vins naturals.

Funky Bakers Deli

Adreça: carrer Bailén, 61.

Tel.: 681 952 313.

Preu mitjà: 25 - 30 euros.