• Afterwork
  • Set restaurants amb cuina d'autor per emportar

Set restaurants amb cuina d'autor per emportar

Repassem alguns dels millors establiments amb cuina d’autor que ofereixen servei de 'delivery' a Barcelona

Una paella per emportar del Nectari, un dels restaurants de cuina d'autor que ofereixen 'delivery' o 'take away'
Una paella per emportar del Nectari, un dels restaurants de cuina d'autor que ofereixen 'delivery' o 'take away'
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
24 d'Octubre de 2020

El tancament de la restauració a Catalunya per part del Govern a les portes de passar per caixa i rendir comptes del tercer trimestre de l’any ha deixat molts empresaris estupefactes i enfadats. Molts compten els dies perquè els deixin tornar a obrir acumulant deute, i d’altres han decidit continuar o rellançar el servei de delivery i take away per poder anar tirant endavant i donar feina a part de la plantilla. Repassem alguns dels millors restaurants amb cuina d’autor per emportar a la ciutat de Barcelona. Així és un gust quedar-se a casa.

 

Tapas 24

El xef Carles Abellán ha posat a punt el servei take away al Tapas 24 de l'avinguda Diagonal des de les 13.00 hores fins a les 23.00 hores, tots els dies de la setmana. Tapes clàssiques de la nostra cuina més representativa, un homenatge i manera d’entendre el gaudi del tapeo que tots portem a dins. De la bomba de la Barceloneta que va néixer a La Cova Fumada i que aquí tan bé representen, a d’altres tapes de sempre de la seva carta habitual com “la millor amanida russa 2019”, les seves famoses braves o els fantàstics bikinis trufats amb pernil de gla. “Elaboracions casolanes que ens identifiquen davant el món, com a bareto de tota la vida, especialitzat en tapes cent per cent clàssiques”, expliquen des del restaurant.

Preu mitjà: 25€

 

Web: https://www.carlesabellan.com/tapas24-diagonal/

Comandes: 938 58 93 29

Take away: recollida al local (avinguda Diagonal, 520)

La Taverna del Clínic

Toni i Manu Simões rellancen el servei a domicili d'aquest petit racó gastronòmic al peu de l'Hospital Clínic; autèntic culte al bon producte en un format de cuina tradicional amb segell d'autor. Entre els clàssics per emportar: el garrí desossat amb parmentier; els canelons d'ànec i ceps; el tàrtar de filet de vedella; l'espatlleta de cabrit de llet desossada o les sepionetas amb rigattonis farcits entre moltes altres propostes. I es completa amb producte excepcional i no habitual en un servei de delivery, com les gambes vermelles, el peix de llotja, les cocotxes de lluç al pil pil, espardenyes, tonyina vermella, etc.

Plat per emportar de la Taverna del Clínic

Plat per emportar de la Taverna del Clínic

 

Preu mitjà: 35€

Web: https://www.latavernadelclinic.com/el-catering/

Comandes: 93 410 42 21 / info@latavernadelclinic.com

Take away: recollida al local (carrer del Rosselló, 155)

Horari: de dilluns a dissabte de 13h a 16h i de 20h a 23: 30h

Nectari

El restaurant del xef Jordi Esteve va llençar la darrera Pasqua un exitós menú per a hospitals; “després vam fer un menú especial per la chaine de rotisseus (una associació de cuiners a nivell mundial). A partir d’aquí, vam pensar fer el nostre delivery per al cap de setmana i la veritat és que els clients i no clients van respondre molt bé i fins al dia d’avui”, explica el restaurador. Per degustar a casa la seva viatjada gastronomia no s’ha de ser un cuinetes, Esteve té clar que l’èxit d’un bon delivery passa per la facilitat de la proposta: “El més important és que arribi en bones condicions i que tinguin poca feina per fer”, resumeix. Un requisit que sembla simple però que pocs restauradors acaben aconseguint realment. “Nosaltres ho fem dia a dia sota comandes. Una cosa important és que hem preparat unes instruccions per explicar com s’ha d’escalfar o preparar cada plat. Partint d’un producte d’origen local i de temporada, Esteve planteja plats repartits en tres menús diferents amb una acceptació molt renyida (50% menú tapeo, 45% menú gourmet, i 5 % menú vegetarià).

Preu mitjà: Menú tapeo 25€ (tres tapes, un arròs o fideuà i postres); Menú gourmet 50€ (tres entrants, unes postres) i Menú temàtic 50€ (en aquest cas, és un menú vegetarià dHeüra, després canvia al menú de txuletón, etc.)

Web: https://nectari.es

Comandes:  932 268 718

Take away: recollida al local (carrer de València, 28)

Delivery: 5€

Horari delivery: de dilluns a dissabte de 13.30h a 15:30h i de 20:30h a 23:30h

Semproniana

La xef Ada Parellada, d’una nissaga de cuiners catalans ben coneguda, aposta per estirar del carro amb el servei de delivery que ja va posar en funcionament aquest estiu passat. Què ofereix? Un complet menú del dia per 15 euros més cinc euros per al transport, de dilluns a divendres els migdies i una proposta de carta i menús degustació per als caps de setmana i les nits de dijous, divendres i dissabte. “Aquesta nova època, l’encetem amb incertesa, una mica menys d’energia que durant el confinament, però amb un client molt més acostumat a demanar per emportar o servei a domicili”, explica la restauradora i afegeix que “el servei a domicili té un funcionament totalment diferent al servei de menjador. D’entrada, s’ha de començar a treballar una hora abans, per tenir tot els plats a punt per poder-los entregar a temps. És ideal tenir les comandes prèviament, cosa que costa molt, per poder cuinar per lots, no per plats, com faríem per a menjador. Els plats han de ser específics per a servei a domicili: no hi pots posar cruixents, les amanides s’han de servir de manera diferent, totes les decoracions o complements s’han d’adaptar als recipients d’un sol ús... És molt més difícil”.

Una amanida de Semproniana per emportar

Una amanida de Semproniana per emportar

La logística és un altre dels temes clau, ja que “s’ha de tenir una bona flota de repartidors, una persona exclusivament controlant l’embossat i la direcció de cuina és totalment diferent”, assegura. Tot i aquesta complexitat i mantenint la seva filosofia culinària, en el seu cas, les opcions són diverses: entre els primers, una crema de carbassa amb formatge cremós, un saltejat de fesols amb botifarra i bledes o un hummus de cigrons amb crudités; entre els segons, a escollir, el filet de porc amb salsa de ceba, el pit de gall dindi al pebre verd o el rodó de vedella amb romesco, i postres com el deliciós pastís de formatge casolà en potets de vidre individuals o el cheesecake. El menú Reunides és per menjar i jugar. Ve amb un joc de sobretaula per sucar-hi pa. Et menges les fitxes del tauler de joc, esbrines els gustos i entres en un sorteig.

Preu mitjà: 25€

Web: http://semproniana.net/es/ 

Comandes:  934 531 820

Take away: recollida al local (carrer del Rosselló, 148)

Delivery: propi i amb Glovo

Suculent

El xef Toni Romero ha estrenat nova carta per a take away i delivery a la qual va afegint-hi nous plats, posant també a disposició de les comandes a casa el seu celler de vins a un preu més assequible. “Vam començar amb aquest servei a partir del març. És un volum molt diferent al d’abans amb el restaurant obert, no és gens fàcil, però intentem fer-ho el millor possible i aguantar”, explica el restaurador. Entre entrants “de la muntanya”, plats “de l’hort” o “del mar”, un bon grapat de propostes a triar. Recomanem les croquetes d'ànec rostit (vuit euros), la ventresca de tonyina vermella amb wasabi fresc del Montseny (12 euros), els seitons marinats en aigua d'olives (vuit euros), o els exquisits eriçons amb brou de ceps i rovell d’ou curat (7,50 euros). Si us agrada molt la paella i no sabeu cuinar-la a casa, no patiu, la venen a la valenciana per recollir directament al restaurant.

Preu mitjà: 30€

Web: https://suculent.com/el-xef-suculent/

Comandes: 93 443 65 79

Take away: recollida al local (Rambla del Raval, 45)

Delivery: Glovo i Macarfi

Informació útil: el restaurant espera tornar a obrir les portes el primer de novembre

Cañota

A l'òrbita dels restaurants d’autor de Barcelona trobem el germà petit de la icònica marisqueria Rías de Galicia. La Casa de Tapas Cañota ofereix la seva carta de sempre, però en format reduït, per emportar al propi restaurant o a domicili. L'amanida russa que fan a diari sense passar per nevera (5,80 euros), el caneló de carn de vedella i papada amb beixamel i salsa especial (4,50 euros), el pop a feira (14,80 euros), les aletes de pollastre atòmiques (7,20 euros) o els seus famosos tacos de garrí IGP al ajillo (17,50 euros). Si us ve de gust paella parellada amb marisc i verdures també la tenen (39,80 euros per a dues persones). No us oblideu de demanar la beguda oficial de la casa, el Gilimonguer (12 euros).

Bosses de 'delivery' de La Cañota

Bosses de 'delivery' de La Cañota

Preu mitjà: 30€

Web: https://casadetapas.com

Comandes: https://glovoapp.com/es/bcn/store/casa-tapas-canota-barcelona/

Delivery: Glovo

Take away: recollida al local (carrer de Lleida, 7)

La Gormanda

La xef Carlota Claver ofereix un tastet de la seva cuina tradicional a casa amb un menú de migdia a 19 euros (de dimarts a divendres excepte els festius) que canvia cada setmana, al qual s’afegeixen novetats segons el dia o bé plats triats de la seva carta habitual, en aquest cas, la de tardor. “A diferència de l’altre cop que vam tancar, els plats ara són molt més de cullera, més guisats amb el mateix mimo, il·lusió i afecte de sempre", explica la restauradora. "Aquest tancament tan inesperat ens ha agafat més preparats a nivell de treball i gestió, però estem més tristos i preocupats perquè hem sortit d’una primera clausura que va ser dura i ara semblava que estàvem començant a remuntar i torna a passar un altre cop. Espero que serveixi per alguna cosa tot l’esforç que estem fent els restauradors i que sigui el més curt possible i puguem sortir de nou d’aquest tancament”, afegeix.  Fruit d’aquesta experiència, enfoquen el seu repartiment d’una forma molt personal: “Sempre pensant en la millor conservació per al delivery i take away, nosaltres mateixos fem el repartiment en cotxe per garantir que arribin els nostres plats amb la millor presentació des que surten de la nostra cuina”. Plats que ja són un clàssic del restaurant com els canelons d'ànec amb bolets i foie, les gyozas de carn d’olla, les de gambes o el calamar farcit de botifarra de perol i múrgoles.

Un plat per emportar de La Gormanda

Un plat per emportar de La Gormanda

 

Preu mitjà: 19€

Web: http://lagormanda.com/ca/

Comandes: 931 276 049 (amb un dia d’antelació)

Take away: recollida al local (carrer d'Aribau, 160)

Delivery: entrega a domicili amb un cost de 10 euros

Informació útil: recollida i entregues de dimarts a dissabte de 12:30h a 15:30h y de 20h a 23h, i els diumenges de 12:30h a 15:50h