• Afterwork
  • Ruth Graves: les galetes que van endolcir el patiment de la II Guerra Mundial

Ruth Graves: les galetes que van endolcir el patiment de la II Guerra Mundial

Els soldats americans va popularitzar arreu del món les chocolate cookies, un invent que va portar a l'èxit la dietista i empresària Ruth Graves

Ruth Graves és la inventora de les galetes amb trossets de xocolata
Ruth Graves és la inventora de les galetes amb trossets de xocolata
Barcelona
23 de Novembre de 2018
Act. 23 de Novembre de 2018

Fins i tot en els moments més dramàtics de la història trobem parèntesis de pau. És coneguda la treva no autoritzada de Nadal de 1914, en la que els soldats alemanys i britànics van aturar la lluita al front occidental per sortir de les trinxeres, parlar amb els enemics i, fins i tot, muntar un partit de futbol. A l'encara més sagnant II Guerra Mundial, una de les poques coses que confortaven els soldats americans eren les galetes amb llavors de xocolata que els seus familiars els enviaven recurrentment des dels Estats Units. Els combatents compartien les postres amb la població i militars dels països on es trobaven, convertint així aquell dolç en un producte mundialment conegut. Avui considerem la chocolate chip cookie un element tradicional de la cuina americana, però és una creació de l'empresària Ruth Graves l'any 1938.

 

Nascuda en una família benestant de Massachusetts, Graves es va formar i va començar la seva carrera professional com a dietista. Amb poc més de 20 anys ja era una professional coneguda a escala local i havia arribat a oferir conferències sobre hàbits alimentaris. La seva passió pel menjar, però, anava més enllà i ben aviat va voler experimentar amb la cuina. Així, el 1930 va buscar amb el seu marit un local en el qual obrir el seu propi restaurant.

 

Van acabar adquirint el Toll House Inn, un allotjament turístic que connectava Boston amb altres ciutats importants de l'estat i que era una aturada habitual entre els passatgers. L'encert en l'elecció del local i les bones maneres de Graves a la cuina van convertir ben aviat el lloc en un lloc de culte nacionalment.

El restaurant de Graves comptava amb un dels menús més extensos de la zona, però el que tothom volia provar era la seva llagosta i els postres dels que tothom parlava. El restaurant era tan conegut que fins i tot atreia personalitats, com el llavors senador de Massachusetts i futur president dels Estats Units, John F. Kennedy.

L'empresària va voler explotar comercialment el seu èxit, i el mateix any 1930 va treure la primera edició del seu llibre de receptes Toll House Tried and True Recipes. Un èxit que va actualitzar recurrentment. Va ser en l'edició del 1938 en la que va incloure la recepta de la Toll House Chocolate Crunch Cookie. Aquell any, Graves va voler millorar la recepta de les seves galetes i, després de diverses proves, va trobar l'èxit aplicant petits trossos de xocolata Nestlé sobre la massa.

Amb la publicació de la recepta, les galetes de xocolata van superar els límits del restaurant i van envair primer els Estats Units i, després, tot el món gràcies als soldats americans. Tant és així, que Graves no deixava de rebre cartes d'arreu demanant la recepta original. L'èxit va sobrepassar les possibilitats de producció del seu restaurant i va multiplicar les vendes de les barres de xocolata Nestlé.

Tal va ser l'impacte sobre les vendes de la multinacional, que els directius de Nestlé no van trigar a visitar el Toll House Inn amb una oferta per Graves. Li oferien un dòlar a canvi dels drets de la seva recepta i l'ús de la marca Toll House a canvi de garantir-li tota mena de xocolata Nestlé per la resta de la seva vida.

Malgrat la modèstia de l'oferta econòmica, Graves va acceptar i ben aviat Nestlé va començar a comercialitzar les galetes sobre el nom comercial de Toll House. Un producte que compta més de 50 anys d'història, ja allunyat del soroll de les bombes.