Tres plans de Cap d'Any a Barcelona

Una vetllada festiva davant del mar, una, més tranquil·la, per sopar en parella, o un sopar gurmet amb el segell d'un xef Estrella Michelin

Cap d'Any representa una oportunitat única per celebrar el que hem viscut i el que ha d'arribar | Cedida
Cap d'Any representa una oportunitat única per celebrar el que hem viscut i el que ha d'arribar | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
14 de Desembre de 2024

Nadal és un moment especial que convida a gaudir de la companyia dels éssers estimats, reunint familiars i amistats per compartir moments i intercanviar històries. I, en concret, cada nit de Cap d'Any representa una oportunitat única per celebrar el que hem viscut i el que ha d'arribar, mentre gaudim d'una nit màgica. Per això, hem seleccionat tres sucoses propostes si no us moureu de la ciutat de Barcelona per donar-vos un caprici a diferents preus i per a diferents públics: una vetllada festiva en un hotel de luxe per celebrar-la amb amics, una, més tranquil·la, per sopar en parella o un sopar gurmet amb el segell d’un xef Estrella Michelin per celebrar-la en família i en una icona de la ciutat.

 

Cap d'Any representa una oportunitat única per celebrar el que hem viscut i el que ha d'arribar

Un Cap d'Any a l'òpera amb barra lliure

La proposta de l'hotel W Barcelona és la de traslladar els seus comensals a un Cap d'Any envoltat de luxe barroc de les grans òperes de tots els temps: La Traviata, de Verdi, La flauta màgica, de Mozart, La Bohème, de Puccini, Carmen, de Bizet... Si busqueu un Cap d'Any de luxe modernitzat i barra lliure després del sopar, aquest és el lloc. Amb el títol You made our NYE list l'hotel proposa gaudir amb una proposta gastronòmica, espectacles en viu i un xou de focs artificials davant del mar de la Barceloneta. L'escenari principal de la vetllada amb el seu sopar de Cap d'Any se celebrarà a la Great Room de l'hotel (de 19:30 a 2:00 hores) al voltant d'una taula amb propostes fresques com el vidre de tapioca acompanyat de parpatana de tonyina balfegó i un refrescant gel de kimchee. I altres entrants com el cranc reial sobre un suau brioix, amb un toc de llima quefir, seguit d'arròs suflat, que es combina amb un puré de moniato rostit i verduretes escabetxades. Textures cruixents i sabors intensos per a un gran començament.

L'experiència continua amb aperitius calents com el suquet de llagostí fusionat amb mànec i ous de tobiko; el tàrtar de vedella amb ostra sorlut, maduixes i saïm; i un cor de carxofa farcit d’escalunya caramel·litzada amb demi-glace vegana. Entre els plats principals, el denton servit amb salsa de galeres, gel de taronja sanguina i huevas de Mújol i la carrillera de wagyu a baixa temperatura amb múrgoles i tòfona negra. Les postres pensades per a la proposta de menú degustació són una òpera de cafè, elaborada amb mantega dolça de cafè aràbic, Gioconda d'ametlles i un sedós ganache de xocolata negra.

 

El sopar s'acompanya d'espectacles en viu (cantants, performers i ballarins que interpretaran captivadores peces operístiques), els tradicionals raïms i cotilló, amb focs artificials des de la terrassa de l'hotel. L'experiència inclou: sopar de gala amb espectacle en directe, 12 raïms, focs artificials i barra lliure, per 490 euros per persona, IVA inclòs. A més, per a aquells que vulguin perllongar la nit i l'esmorzar per a dos, ho podran fer en una de les seves espectaculars habitacions des de 1.424 euros per habitació. Una forma única de celebrar amb magnificència el Cap d'Any al costat del mar.

El Cap d’Any calmat i íntim de Sintonia

L'interior del restaurant Sintonia | Cedida
L'interior del restaurant Sintonia | Cedida

Un dels hotels de la ciutat que, any rere any, reforça el vincle amb aquestes festivitats a través de diverses propostes és l’hotel Gallery. La imperdible escudella amb carn d'olla i galets, els canelons i el pollastre de pagès farcit a la catalana, posen l'essència nadalenca de Barcelona al plat. Però el seu xef, Pablo Tomás, ex del Bulli, fa conviure el rebost d'aquestes festes amb plats del seu restaurant Sintonia que ja són grans hits com l'steak tartar, la gilda de bacallà, el braç d'ensalada o el croissant fumat, sempre presents a la carta de migdia i nit.

Les sales de l'hotel, així com el menjador ampli i lluminós del restaurant -autèntica extensió dels jardins del Palau Robert- són els espais que l’establiment posa a punt per a unes festes tranquil·les, amb els sabors de sempre i un ambient relaxat i sense pressa. I tot això, al centre urbà clau on se situa l'hotel entre Rosselló i Rambla Catalunya.

Pablo Tomás, ex del Bulli, fa conviure el rebost d'aquestes festes amb plats del seu restaurant Sintonia

Tant grups com particulars compten amb opcions de dinar, sopar o aperitiu amb diferents formats i amb suggeriments gastronòmics que van des de la tradició al més pur estil barceloní, fins a la fusió més atrevida. Els ibèrics conviuen amb els sabors asiàtics, el peix i el marisc gallecs s'uneixen al poder de la gamba vermella mediterrània, la subtilitat de la causa de Lima serveix per exalçar la millor tonyina vermella de proximitat. La tòfona, els bolets i els fruits secs, tot un referent a Sintonia, es converteixen en els millors aliats de Tomàs per donar el toc gurmet als menús de festa, tant per a empreses, grups d'amics o famílies que busquen el seu propi espai els dies assenyalats. En el cas que ens ocupa, Cap d'Any, per 155 euros, quedant el menú infantil en 37 euros.

Una proposta de luxe familiar a Majestic

Si la proposta ha de ser en família i tenim més d'un gurmet assegut a la taula de Cap d'Any, la proposta de Majestic Hotel & Spa Barcelona pot ser el que esteu buscant. L'hotel es vesteix cada any de gala per a aquestes dates i posar a punt un sopar que desenvolupa el seu concepte From Farm to table. Mitjançant una degustació dels millors sabors de proximitat sota la direcció del xef executiu David Romero, acompanyat de l'assessorament del xef Nandu Jubany, guardonat amb una Estrella Michelin, la proposta està dissenyada per delectar els paladars més exigents.

La proposta és un menú que captura l'essència del millor producte de proximitat i de qualitat. Entrants com el pernil ibèric de gla 100% Carrasco; la tòfona negra Melanosporum amb pèsols XL i menta; el seu pa de massa mare, i mantegues aromatitzades. El menú continua amb un brioix de foie gras amb gelatina de raïm Gewürztraminer; la barreta cruixent de rossa gallega amb cremós del moll de l’os; com a protagonistes de la taula, en aquest sopar tan especial, l'equip liderat per Romero –i assessorat pel xef Michelin Nandu Jubanuy– proposa el clàssic Wellington de turbot salvatge amb gamba vermella, mantega blanca de Ruinart i caviar Oscietra; i praliné de xocolata, cafè amb pa de pessic d'avellana amb gelat de llet i escuma de cafè, finalitzat pels Petits fours especials de Cap d'Any.

La celebració (440  euros per persona) i la vetllada, que continuarà després de l'entrada del nou any, serà maridada amb els millors vins: Ruinart Blanc de Blancs Magnum AOC Champagne; Ruinart Rosé Magnum AOC Champagne. Raïm, cotilló, orquestra i DJ i barra lliure per acabar bé la nit i donar la benvinguda a l'esperat 2025 com es mereix.