Un nou centre del CSIC per a València

L’alcalde Ribó anuncia la ubicació de la nova seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular en què treballaran 200 persones

Zona de les Universitats on s'ubicarà el centre del CSIC
Zona de les Universitats on s'ubicarà el centre del CSIC
Redacción VIA Empresa
València
24 d'Octubre de 2019

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que la ciutat disposarà d’un centre d’investigació biomèdica del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) Es tracta de la nova seu de l’Institut d’Instrumentalització per a Imatge Molecular (I3M), un centre de referència a escala mundial que investiga la imatge per a usos mèdics. Ribó ha explicat que esta iniciativa és fruït d’un acord al qual s’ha arribat amb el CSIC i respon a un dels compromisos del govern municipal per atraure a la ciutat talent i coneixement, a més de crear nous jaciments d’ocupació de qualitat. “Volem que València tinga cada vegada més centres d’investigació i disposar no només de treball d’alta qualificació sinó també tindre capacitat per llançar patents i que la medicina siga un element important per al dinamisme de la ciutat”, ha explicat l’alcalde.

 

Ribó: "Volem disposar no només de treball d’alta qualificació sinó també tindre capacitat per llançar patents"

La Junta de Govern Local té previst aprovar aquest divendres la cessió al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) d’una parcel·la ubicada en la Plaça de l’Actor Enrique Rambal, molt a prop de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. “Estar a prop de les Universitats era una de les condicions que instal·lar este centre d’investigació biomèdica”, ha assenyalat Joan Ribó.

L'alcalde Ribó en un acte celebrat aquest dijous a València |Ajuntament de València
Al centre l'alcalde Ribó en un acte celebrat aquest dijous a València |Ajuntament de València

 

En esta parcel·la, el CSIC ampliarà la seua implantació en la ciutat amb la construcció d’un edifici de 4.500 metres quadrats, amb possibilitat d’ampliar en un futur altres 2.000 metres quadrats, on desenvoluparà nous projectes d’investigació i acollirà tecnologia d’avantguarda al servici de la medicina com ara equips làser, de ressonància magnètica, imatge molecular, laboratoris i espais protegits per tal de fer les proves de diagnòstic i teràpia dels prototips que desenvolupen.

Això suposa triplicar la seua capacitat actual en l’espai que ocupa dins la Universitat Politècnica de València. A més, es preveu que en esta nova seu treballen fins a 200 persones entre investigadors, personal tècnic i en formació, la qual cosa suposa un increment d’un 100% de la plantilla actual de la qual disposa este centre i que el CSIC preveu emprendre en els pròxims tres anys.