• Arc Mediterrani
  • La Centrifugadora, el més gran 'coworking' de València, arribarà en 2020

La Centrifugadora, el més gran 'coworking' de València, arribarà en 2020

El consistori aprova la llicència per a recuperar la nau construïda el 1905 per l'empresa Electra Valenciana

Espai de treball de La Centrifugadora | Cedida
Espai de treball de La Centrifugadora | Cedida
Redacción VIA Empresa
València
03 de Novembre de 2019

La Centrifugadora es posiciona com un nou concepte coworking de qualitat a València. És com presenta l'Ajuntament valencià el projecte que ha licitat aquests dies i que, previsiblement, veurà la llum l'abril de 2020. Les obres d'aquest edifici industrial de 6.500 metres quadrats de principis del segle XX comencen aquesta setmana. Situat al mariner barri del Grau, va ser construït el 1905 per l'empresa Electra Valenciana S.A. Ara serà totalment recuperat i en ell s'instal·larà un nou espai de cotreball que tindrà 6.500 m2, distribuïts entre un edifici industrial de principis del segle XX, una via d'accés exclusiu i un gran jardí privat de 800 m2. L'espai ja disposa de pàgina web, consultable ací, en què s'exposen imatges simulades de com seran les diferents àrees del nou centre valencià que va a càrrec de la firma White Investing.

L'empresa, amb seu a València, treballa en diversos projectes immobiliaris de la ciutat des de 2015, on centra la seua activitat juntament amb la Costa Blanca, en concret a Xàbia. En la capital valenciana tenen en projecte l'edifici de 14 habitatges Scala_Patraix, zona oest de la ciutat que darrerament està reurbanitzant-se amb la construcció de nombrosos complexos residencials. També gestionen noves edificacions a Foios (Horta Nord), Torrent (Horta Sud) i Port de Sagunt (Camp de Morvedre).

Àgora del nou espai La Centrifugadora | Cedida
Àgora del nou espai La Centrifugadora | Cedida 

"Les obres permetran la posada en valor d'un edifici singular que forma part del patrimoni valencià -amb una meravellosa façana protegida de rajola caravista-, recuperant el patrimoni industrial de la ciutat en transformar-lo en un modern edifici que permetrà donar resposta a la demanda d'oficines, permetent la retenció del talent en les empreses alhora que millora la qualitat de vida, la convivència i el desenvolupament social al Grau", ha declarat la regidora de Llicències d'Activitats de València, Lucía Beamud. 

Beamud: "Permetrà donar resposta a la demanda d'oficines i a la retenció de talent en les empreses"

Un espai per a 900 treballadors

En la seua oferta de serveis, disposarà de llocs flexibles, fixos i despatxos totalment equipats per a albergar fins a 900 persones treballant alhora. També comptarà amb sales per a reunions i conferències, l'última tecnologia en connectivitat i tota mena de serveis, com a oficina virtual, recepció de trucades i paqueteria, domiciliació fiscal, sales d'esdeveniments amb servei de videoconferència i Wi-Fi privat, entre altres.

Respectuós amb el medi ambient, l'espai buscarà la màxima eficiència energètica amb cobertes verdes i ús d'energies netes en la rehabilitació de l'edifici industrial i històric que l'acollirà.

Necessitats empresarials

L'Ajuntament que dirigeix Joan Ribó ha analitzat el mercat i destaca que, avui dia, l'espai més demandat per les empreses és de 500 m2 amb 25 treballadors, i que no existeix una cartera d'oficines disponibles d'eixa grandària en el mercat. "Amb aquest tipus d'oferta que inclou sales de reunions, serveis, gimnàs o menjador -entre altres-, i que cada empresa utilitzarà a demanda, les necessitats reals d'espai de les empreses es redueixen a tan sols 200 m2, aconseguint una rebaixa molt important del cost de lloguer i, alhora, major qualitat i quantitat de serveis afegits", han indicat els promotors de la iniciativa.

Amb una coberta verda i espais tecnològicament equipats, donarà servei a vora 900 treballadors

"Després d'aquesta reflexió, es conclou que el preu final mitjançant aquest sistema és bastant més econòmic que el del mercat d'oficines tradicional. Cal destacar que la taxa de disponibilitat d'oficines de qualitat (Tipus A) en la zona centre de València és tan sols del 5% inferior a ciutats com Madrid", han destacat els membres del projecte de la Centrifugadora.

Façana lateral de l'edifici industrial situat al Grao de València | Cedida
Façana lateral de l'edifici industrial situat al Grao de València | Cedida 

Per tant, l'Ajuntament apunta que La Centrifugadora es planteja com un espai que recollirà les necessitats d'ampliació de les organitzacions en moments puntuals i com la solució ideal per a la implantació de totes les empreses que estan vinculades a les noves tecnologies, que requereixen, no solament d'un edifici d'oficines Tipus A, sinó de tot un ecosistema adaptat tecnològicament per al correcte desenvolupament de la seua activitat.