Les exportacions de Castelló al continent africà s'han elevat a 354 milions d'euros en el període entre gener i maig (última dada disponible), la qual cosa representa un destacat augment del 20% pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons dades fetes públics per Ivace Internacional. Sense dubte, els productes ceràmics són els més demandats a l'Àfrica.
Per països, Algèria se situa com la primera destinació de les exportacions castellonenques amb un valor de 106,46 milions d'euros i un ascens de l'11,44% pel que fa al mateix període de l'any anterior. Li segueixen el Marroc, amb 105,6 milions d'euros i un creixement del 20% i Egipte, amb 48 milions d'euros i un destacat creixement del 91,78%. Aquests tres mercats concentren el 73% de les exportacions castellonenques al continent africà.
Li segueixen Tunísia, que experimenta un descens del 7,9%; Sud-àfrica, amb un ascens del 41,6%; Nigèria, que creix un 20,75% i Líbia, amb ascensos del 40,48%. Ghana, Senegal i Mauritània completen la llista de les deu primeres destinacions.
Territori ceràmic
La ceràmica és el producte més demandat a l'Àfrica, amb un valor de 147 milions d'euros en els cinc primers mesos de l'any i un ascens del 9%. Aquest sector concentra el 41,5% de les exportacions de Castelló al continent africà. Li segueixen els pigments i esmalts que descendeixen un 3,8% en registrar un valor de 59,7 milions d'euros. Els combustibles destaquen pel seu ascens del 237%, en aconseguir un valor de 49 milions d'euros.
A continuació se situen la maquinària mecànica, amb 20 milions d'euros i un ascens del 5%; la sal i les pedres naturals, amb un ascens del 75%; les matèries plàstiques, que creixen un 12% i els abonaments, amb un ascens del 36%.
Per últim, se situen els peixos i crustacis, els olis essencials, productes químics inorgànics, la fusta i les seues manufactures i els teixits tècnics.