Compartir pel bé comú

Emprenedors amb projectes engrescadors que ja estan familiaritzats amb la telefeina s’hi sumen a participar en idees col·lectives per ajudar en la crisi pel coronavirus

GeeksHub ofereix cursos de Git, Refactoring a patrons, Vue2, NodeJS, UX per a desenvolupadors, iOS Avançat i Android Testing
GeeksHub ofereix cursos de Git, Refactoring a patrons, Vue2, NodeJS, UX per a desenvolupadors, iOS Avançat i Android Testing
València
09 d'Abril de 2020

Chaume Sánchez, CEO de GeeksHub, diu que ho tenia clar des del primer moment. “El primer som les persones, però a més hi ha un segon aspecte a tenir present, i és que l’empresa no s’afone”. La startup valenciana, amb àmplia projecció i especialitzada en formació online per a programadors, ha decidit alliberar els continguts de la seua plataforma amb una trentena de formacions que aquests dies no estan rendibilitzant. “Volem que la gent se sume i que se sumen a la nostra revolució, intentem canviar el paradigma de la revolució tech”, apunta Sánchez.

La valenciana Geekshub ha alliberat els continguts de la seua plataforma amb una trentena de formacions 

Estan contents, després de dies de treballar sense descans, perquè hi ha motivació “perquè això no pare. L’emprenedor conta que l’han contactat des del servei Andalucía Emprende per oferir el contingut de la seua plataforma entre els ciutadans andalusos. L'objectiu de GeeksHub es poder continuar generant noves ocupacions, “l'any passat van saltar al mercat unes 600 persones i enguany unes 1.000 persones si la COVID-19 ens deixa”, explica l’emprenedor. Fins al moment, més de 35.000 interessats han visitat la seua pàgina i ja freguen els 1.000 registres entre Espanya i Amèrica Llatina.

També està compartint la gent que fa possible Talentoo, plataforma d'ocupació que connecta empreses que publiquen les seues vacants amb headhunters i empreses de selecció. “Fem un pas més i ja arriben els currículums entrevistats i filtrats. Les empreses només paguen si incorporen algun dels nostres currículums. I a més es tria el preu, però ara el model de negoci ha quedat aturat", apunta. La seua proposta l’han reorientat a hospitals, residències i empreses que busquen perfils sanitaris per fer front a la crisi sanitària. “Aquestes organitzacions publiquen les seues vacants i reben els currículums proposats per la nostra xarxa global de seleccionadors. Estem deixant la nostra plataforma a la seua disposició sense cap cost mentre dure la situació d'alarma i la necessitat de sanitaris”, explica Javier Puebla, CEO i fundador de Talentoo.

Puebla: "Estem deixant la nostra plataforma a la seua disposició sense cap cost mentre dure la situació d'alarma i la necessitat de sanitaris”

En aquest moment explica que ja s'han publicat 52 posicions i que cada dia s'estan interessant més empreses pel seu treball. “Realment, les empreses no perden res per publicar les seues ofertes amb nosaltres i estan rebent professionals interessats a treballar ja i col·laborar en la situació actual”, afegeix.

Altre exemple és el de SomData, que proposa rastrejar les trucades que es realitzen aquests dies per a no desaprofitar cap dada. A banda del Speech analytics, SomData planteja agilitzar la supervisió i formació dels agents telefònics, que en aquests dies estan augmentant les consultes per la pandèmia. “Busquem que la informació de les trucades no es perda”, apunta Ricardo Gasperini.

Altra empresa que també està aportant el seu treball a la col·lectivitat és Kanteron Systems, que ha posat a disposició d’experts de l’OMS, amb èxit, l’aplicabilitat de la seua eina per a treballar en la crisi de la COVID-19. Membre del clúster BIO valencià, BIOVAL, aquesta empresa s’ha ofert a col·laborar en l’àmbit científic amb investigació computacional.

Amb empleats en quatre continents, Kanteron també sabia ja què era treballar en remot des de fa una dècada, "per tant per a nosaltres aquesta situació no suposa molta novetat", afegeix Jorge Cortell, fundador i CEO. Aquesta experiència la comparteixen amb els sanitaris, ja que la seua plataforma permet, per exemple, que els treballadors de la sanitat en àrees com radiologia, patologia i genòmica treballen en remot. També dóna diagnosis més ràpides i precises i integra els resultats amb els del pacient. Rosell apunta que a dia d'avui s'està usant en diversos hospitals de diferents països. 

La plataforma de Kanteron permet que els sanitaris d'àrees com radiologia puguen treballar en remot

També han donat una impressora 3D a l'Equip de Protecció Civil de Puçol perquè puguen produir mascaretes de protecció a més d'un lot de respiradors N95 i mascaretes quirúrgiques que el mateix equip de Protecció Civil ha traslladat a l'Hospital Universitari de València. "Tots hem de contribuir. Units pel bé comú", apunten.