Així són les empreses valencianes del MWC

'Fintech', optimització de xarxes mòbils i tecnologia per millorar l'accessibilitat de les persones són les propostes per al Mobile World Congress vingudes del País Valencià

Les empreses i startups valencianes més innovadores acudeixen al MWC de Barcelona
Les empreses i startups valencianes més innovadores acudeixen al MWC de Barcelona
València
27 de Febrer de 2019

Ja ha arribat l'aparador més important de la tecnologia i de la telefonia mòbil, el Mobile World Congress de Barcelona, on el País Valencià busca fer-se un espai. De les 56 empreses que conformaran el Pavelló d'Espanya, només tres (el 5%) són valencianes; la gran majoria són catalanes (18), madrilenyes (16) i gallegues (8). Enguany la fira dels mòbils està centrada en la connectivitat intel·ligent i en aquesta línia treballen els expositors valencians presents al MWC i a l'esdeveniment paral·lel sobre emprenedoria i startups, el 4YFN. Coneguem-les.

Valencians al MWC

PaynoPain: Aquesta fintech de Castelló està està especialitzada en els pagaments en línia, creen aplicacions i software per pagar en botigues virtuals i wallets per enviar diners i pagar factures.

L'any passat ja van estar en el Mobile, concretament en el 4YFN. La seua presència en la fira, segons explica la responsable de Comunicació, Aloma Valverde, "és molt important perquè la gran majoria de clients i de partners els trobem en aquest tipus d'esdeveniments". Diu que "encara és un sector nou i molt desconegut", de manera que els espais específics els permet establir "sinergies" amb altres empreses i crear projectes nous.

Kenmei Technologies: És una empresa establerta en València enfocada en el desenvolupament de software i serveis per a l'optimització de xarxes mòbils. S'ofereix a ajudar els operadors per gestionar l'augment de la complexitat de la xarxa. Té un any de vida i veuen el MWC com una "oportunitat" per difondre els seus productes i per citar-se amb potencials clients de tot el món.

Visualfy: Amb seu en Benissanó (València), és una empresa amb una funció social: crea tecnologia innovadora per a persones amb pèrdua auditiva i per a empreses i institucions compromeses amb l'accessibilitat. "Els nostres productes tenen l'objectiu d'empoderar les persones sordes i a la societat de la qual formen part, defensant una integració real amb tecnologia", expressen.

En aquesta línia, han creat un algorisme "únic en el món" basat en intel·ligència artificial capaç de reconéixer sons i traduir-los en alertes visuals en qualsevol dispositiu connectat.

Les startups de Lanzadera

L’acceleradora d’empreses del president de Mercadona, Juan Roig, també ha vingut a Barcelona de la mà d’unes quantes startups a l'esdeveniment d'emprenedoria paral·lel al MWC, el 4 Years From Now (4YFN):

Bubocar: És una plataforma amb un model de negoci tipus SaaS que integra tots els processos de la postvenda de vehicles: manteniment i reparació. Li diuen “el taller mecànic del futur”.

__galeria__

Holafly: Facilita aconseguir una targeta SIM per a dades i trucades en l’estranger abans de començar el viatge per no perdre temps de vacances en el destí.

Howlanders: Prepara paquets de viatges per Amèrica Llatina amb agències locals i personalitzables.

Trazable: És una ferramenta per millorar la traçabilitat dels aliments, crea un registre digital únic amb tota la informació dels productes, des del camp fins al punt de venda.

SheetGo: Connecta distints fulls de càlcul i els sincronitza per evitar el tediós procés de copia i enganxa. Agilitza el procés i limita el nombre d’errades.

PlayFilm: Ajuda a les empreses a fer vídeos interactius sense la necessitat de programadors i millorar així les seues campanyes digitals basades en màrqueting de continguts.

Nirvine KPI: Aquesta ferramenta –via ordinador o app mòbil- facilita les estadístiques més rellevants d’un comerç electrònic.

Un parell més de Lanzadera s’exhibiran amb ICEX o per haver estat finalistes altres anys en 4YFN: ChainGo, tecnologia blockchain per fer més eficient la indústria marítima de càrrega, i Afterbanks, una plataforma que connecta i agrupa tots els bancs en un únic espai. Moltes altres empreses valencianes assisteixen al MWC com a visitants.

Acceleradores valencianes en el 4YFN

En el 4YFN té un espai, des de fa quatre anys, l'entitat municipal València Activa. Enguany es presentaran amb huit facilitadors per "aglutinar a més gent":

Demium Startups: Li peguen la volta al concepte d'acceleradora i no impulsen bones idees, sinó que creen strartups des de zero i connecten persones amb talent emprenedor per crear el que anomenen el Dream Team. Per tant, per participar no demanen tenir equip o idea. Una vegada comença el programa d'incubació, analitzen i proposen conjuntament amb els emprenedors oportunitats de negoci basades en models d'èxit d'altres països i tendències de mercat.

Social Nest: És la primera incubadora espanyola d'empreses sostenibles amb impacte social. "Donem suport a persones generoses que es rebel·len davant la realitat del seu entorn i estan decidides a actuar", afirmen. Això passa, per exemple, per negocis enfocats en transformar residus, integrar a persones amb discapacitats o donar feina a víctimes de la violència masclista.

Startupxplore: És un punt de trobada entre inversors i startups, especialment destinada als que posen els diners. Ofereixen empreses "de primer nivell" després d'aplicar filtres i anàlisis de les companyies per a eliminar les que tenen un "risc excessiu". Facilita la inversió diversificada des de l'ordinador, sense notaris, amb tota la informació detallada de caràcter legal, financer i de producte de les startups.

Go Aigua: És la plataforma de gestió de processos i dades del cicle integral de l'aigua del grup empresarial Global Omnium.

Associació Valenciana de Startups: Sense ànim de lucre i oberta a tots els actors de l'ecosistema emprenedor valencià, defensa i representa els interessos i necessitats dels seus associats.

Plug and Play: L'acceleradora enfocada al desenvolupament d'startups verticals té en València el seu back office de coordinació i gestió de programes i centres europeus.

Big Ban Angels: És una associació privada sense ànim de lucre del sector de la inversió privada en capital llavor. Ofereix projectes, formació o espais de co-inversió amb altres business angels o inversors privats.

Finnova: És la fundació europea amb seu en ciutats com Brussel·les , Madrid o València, que impulsa iniciatives innovadores.

El subdirector d'Emprenedoria de València Activa, Javier Mateo, explica que el 4YFN "és un gran aparador i altaveu per a la ciutat i per a les empreses" que hi acudeixen, on poden "donar-se a conéixer, explorar altres iniciatives i intercanviar experiències amb gent de tot el món". Per a les startups assegura que és un espai idoni "per fer bons contactes, tant de possibles clients com d'aliats, i trobar inversions amb persones que no són tan accessibles" treballant en València.