L'hostaleria i el comerç, ofegats pels ERTOs

Un total de 38.110 treballadors valencians estan afectats per les reducaccions temporals de plantilles i hi ha 2.960 ocupacions damnificades

Reunió al Palau de la Generalitat sobre les mesures econòmiques urgents pel coronavirus | GVA
Reunió al Palau de la Generalitat sobre les mesures econòmiques urgents pel coronavirus | GVA
Redacción VIA Empresa
València
20 de Març de 2020

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha rebut del 12 al 19 de març un total de 3.579 sol·licituds de ERTE d'empreses valencianesque afecten un total de 38.110 treballadors i treballadores. El 98% d'aquestes sol·licituds procedeixen del sector serveis, sent l'hostaleria i el comerç els més afectats. Per províncies, a València s'han sol·licitat 1.935 expedients que afecten 14.003 treballadors i treballadores; a Alacant, 1.224 expedients i 8.587 treballadors i treballadores afectats, i a Castelló, 461 sol·licituds de ERTO i 2.960 ocupacions damnificades.

 

Des de la Direcció General de Treball, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, ja s'està procedint a la resolució d'aquestes sol·licituds encara que si bé, fins al moment, no s'ha detectat cap cas d'irregularitat, no s'acceptaran aquells ERTE les causes dels quals estiguin justificades pel Reial decret d'estat d'alarma aprovat pel Consell de Ministres", ha explicat el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent. El responsable d'Economia ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a totes aquelles empreses de sectors no recollits en el Reial decret.

A totes elles ha assenyalat que, si la cadena de producció es veu afectada per l'afecció d'alguns de les persones emprades o per la necessitat d'estar en quarantena, també poden acollir-se al ERTO "per ser causa de força major".

 

Mesures del Govern valencià

Des del Govern valencià s'ha habilitat un total de 97 milions d'euros per a donar liquiditat en diferents línies de finançament per a evitar tancaments massius i la destrucció d'ocupació en el País Valencià. Aquest muntant es divideix en una línia dotada amb 57 milions, destinada a ajudes als autònoms i una altra de 40 milions d'euros, ampliable, que gestionarà l'Institut Valencià de Finances (IVF) en crèdits participatius per a millorar la solvència de les empreses, amb una manca de tres anys per a afrontar aquests préstecs, amb terminis d'amortització de fins a deu.