El seu és un dels primers guardons que es coneixen en aquest confinament. La startup Rithmi ha guanyat aquesta setmana el Premi EmprendedorXXI en la Comunitat Valenciana amb un projecte pioner del Computational Predictive Care. La startup valenciana ha creat una polsera que monitora de manera intel·ligent la salut del cor amb detecció de fibrilació auricular en temps real per a la prevenció de l'ictus. Per un costat, és un dispositiu wearable capaç de detectar arrítmies en temps real, d'altra, és una plataforma cloud en la qual altres fabricants de wearables es poden connectar i utilitzar el seu algorisme únic sota un contracte de llicència d'ús.
A Catalunya, el guardó es va conèixer al mes de febrer, abans de la crisi de la COVID-19 i va recaure en Heura
El premi suposa una dotació econòmica de 5.000 euros i accés a un programa internacional d'acompanyament en algun dels principals hubs d'innovació del món. A Catalunya, el guardó es va conèixer al mes de febrer, abans de la crisi de la COVID-19, i va recaure en Heura, primer producte de Foods for Tomorrow, que crea productes carnis amb ingredients 100% vegetals, amb textures fibroses i carnoses.
Impulsat per CaixaBank a través de DayOne, la divisió especialitzada en tecnologia i innovació i els seus inversors, està coatorgat amb el Ministeri d'Indústria, a través d'ENISA. En el cas dels premis valencians atorgats aquesta setmana, a més hi participa l'IVACE, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) València i Lanzadera/Marina d'Empreses.
Airhopping, Electric Molo, NEXT Electric Motors i Zeus Smart Visual Data han estat finalistes
En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat Xicu Costa, director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana; José Bayón, conseller delegat de'Enisa; Ana Luján, directora de DayOne València, i Eloi Gómez, CEO de Jeff. A més, tant el guanyador com els finalistes, les empreses Airhopping, Electric Molo, NEXT Electric Motors i Zeus Smart Visual Data, també han estat presents en la reunió telemàtica i han presentat els seus projectes.
El repte de l'emprenedoria valenciana
Un total de 91 empreses valencianes s'havien presentat al guardó aquest any, 27 més que en l'anterior edició i 36 més que en l'edició de 2018. No perdre la pedrera creixent d'empreses tecnològiques valencianes és un dels reptes actuals. Amb aquest objectiu, aquest dijous s'ha celebrat una reunió telemàtica entre Ajuntament de València, Diputació de València, Generalitat Valenciana i agents de l'ecosistema valencià per posar en comú la realitat del sector. “Volem treballar totes aquelles mesures que ajuden a impulsar i a enfortir este sector que tindrà molt a dir en la nova normalitat”, ha remarcat la regidora Pilar Bernabé.
En la reunió han participat Javier Mateo, subdirector d'Emprenedoria de València Activa; Patricia Pastor, directora general de GoHubTech; Juan Luis Hortelano i Nacho Mas, president i CEO de Startup Valencia; Raúl Martín de Km 0, o Karloos Rivera, de Social Nest, entre altres.