Ni el barceloní Palau Sant Jordi -amb capacitat per a 18.000 espectadors- ni el madrileny Wizink Center, que permet reunir a 17.600 espectadors, almenys abans de la pandèmia. La capacitat del futur Valencia Arena serà de 18.600 espectadors. És el nou macroprojecte que la ciutat de València ha aprovat de la mà de l'empresari Juan Roig, mecenes de la capital del Túria. Un macroprojecte que s'impulsa en plena pandèmia i que, juntament amb el CaixaFòrum que ja construeix la Fundació laCaixa a la Ciutat de les Arts, recorda a aquella València que buscava posicionar-se a l'Estat com una marca visible i consolidada.
Es tracta d’una concessió de 50 anys per la qual la mercantil haurà d’abonar un cànon de 200.000 euros a l’any a l’Ajuntament. Licampa, la societat fundada pel president de Mercadona, invertirà en la construcció del Valencia Arena un total de 220 milions d’euros.
Es tracta d’una parcel·la de 21.500 metres quadrats ubicada al barri valencià de Quatre Carreres. El projecte consisteix en un pavelló multiusos amb un aforament màxim per a 18.600 espectadors i instal·lacions annexes com ara un pàrquing públic i altres dotacions, com ara un parc públic amb zones verdes i una nova infraestructura per al col·legio públic “Les Arts”.
La Junta de Govern ha aprovat esta concessió administrativa per a la construcció i explotació del nou recinte. L’alcalde ha posat en valor "la voluntat del govern municipal per posar la maquinària de l'Ajuntament a disposició dels grans projectes singulars que suposaran un benefici per a la ciutat".
Per la seua part, Roig ha expressat el seu compromís amb el desenvolupament d'un projecte que contribuirà a reactivar l'economia de la ciutat. Roig ha agraït "l'esforç i la il·lusió de tots els agents tècnics, socials i polítics de l'Ajuntament i Generalitat implicats que, encapçalats per l'alcalde Joan Ribó, han fet possible que construir un Arena i infraestructures d'estes característiques, estiga cada vegada més a prop a València. El meu compromís amb el desenvolupament d'este projecte és un orgull, perquè també contribuirà a reactivar l'economia de la ciutat, al temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana".
Roig: "El meu compromís amb el desenvolupament d'este projecte és un orgull, perquè també contribuirà a reactivar l'economia de la ciutat"
Col·laboració entre empresa i Administracions
També l'alcalde ha destacat “l'impuls per a la creació d'ocupació i la dinamització econòmica que un projecte d'esta envergadura suposa per a València i que arriba en un moment on la ciutat està patint l'impacte de la crisi sanitària i hem d'avançar en una ciutat resilient per afrontar els reptes globals”. En este sentit, Ribó volgut incidir en la importància de la col·laboració públic-privada per a fer-ho possible.
L’alcalde de València ha posat en valor "la voluntat del govern municipal per posar la maquinària de l'Ajuntament a disposició dels grans projectes singulars que suposaran un benefici per a la ciutat" i ha ressaltat que "s'han complit els terminis plantejats des d'un inici, tot i l'Estat d'alarma".