• Arc Mediterrani
  • València Activa ajuda a la contractació de 1.623 treballadors

València Activa ajuda a la contractació de 1.623 treballadors

La regidora de Desenvolupament Econòmic Pilar Bernabé assegura que "la franja marítima ha de ser l'espai tecnològic de la ciutat"

Pilar Bernabé, en la roda de premsa de València Activa | Cedida
Pilar Bernabé, en la roda de premsa de València Activa | Cedida
Neus Navarro | VIA Empresa
Exdirectora de VIA Empresa
València
05 de Febrer de 2020

Un lustre després de la creació de València Activa, l'oficina per a la dinamització de la formació, l'emprenedoria i l'ocupació de València, es van consolidant els reptes. I el primer d'ells, ajudar que els veïns de València troben feina, és del que ha presumit aquest dimecres la regidora de Desenvolupament Econòmic Pilar Bernabé en la presentació del balanç 2019. "El més important és que el 2019 és l'any que més persones s'han contractat a partir de València Activa des de la seua creació, 1.623 persones. I aquesta és la dada més positiva, des que vam posar aquesta oficina en marxa", ha reiterat la també tinent d'alcalde.

 

Les dades d'atur que Bernabé ha presentat en la roda de premsa mostren que València ha reduït l'any passat la desocupació un 3,91%, més que la mitjana de l'Estat, que se situa en el 3,72%, analitzant xifres del SEPE i LABORA, el servei d'ocupació de la Generalitat Valenciana. "És bo que tinguem present que les dades del SEPE i LABORA són les dades que ens diuen les xifres reals, i per tant, hi ha altres dades, com és l'EPA que no deixa de ser una enquesta, per tant, estem lluny de ser alarmants", ha matisat.

De fet, la Confederació Empresarial Valenciana ha mostrat aquests dies la seua preocupació per l'augment de l'atur a la Comunitat en 8.998 persones. En canvi, el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que el País Valencià és "la tercera autonomia que més ha reduït l'atur en termes absoluts durant aquest últim any" i ha detallat que l'atur en 2019 va baixar en 6.938 persones (-1,86%).

 

Treballar per la gent

A banda de la celebració de les noves contractacions, la política de situar-se als barris per treballar directament amb la població desocupada també és orgull per a l'Ajuntament valencià, ja que el 2019 s'han inscrit a l'Agència d'Ocupació un total de 9.258 persones i, 4.056 d'elles a través de Barris per l'Ocupació, que ja té en actiu un total d'11 oficines en districtes urbans com Benicalap o Patraix. 

Un altre tema destacat en la valoració de Bernabé ha estat l'aposta per lluitar contra la bretxa de gènere, palpable en els diferents programes que manté actius la seua regidoria, com el programa Treballem Iguals o el TecnoDones, nou enguany i que arrencarà al mes de setembre. "Aquest gener l'atur a València se situa en 53.000 persones, 1.359 persones menys que en gener de 2019. I ací es veu que s'està corregint, perquè d'elles 805 són dones. Més de la meitat de les persones incorporades al mercat de treball ja són dones", ha apuntat al detall. La subdirectora general de València Activa, Mar Marín, també ha explicat a VIA Empresa com projectes com Lidereses estan tenint èxit, una línia de treball en la qual l'Administració local vol seguir posicionant-se.

Per últim, entre els reptes de València Activa –que ha augmentat un 2,87% el seu pressupost per destinar-lo principalment a formació- està la consolidació de l'emprenedoria a la ciutat. En 2019 han col·laborat en la constitució de 261 empreses i en el traspàs de 41 societats que estaven en mans de persones a punt de jubilació o traspàs, el que es coneix com a programa Reactivem, el Reempresa que també existeix a Catalunya. 

 

Per altra banda, Bernabé ha destacat que juntament amb el projecte de La Farinera i la Marina de València el desenvolupament tecnològic de la ciutat se centra a vora mar. "És una evidència que no es pot parar. Fa 20 o 25 anys la ciutat va trobar un sector en què podia desenvolupar-se econòmicament com era el turisme i hem treballat molt per a consolidar aquest model de turisme urbà, però és veritat que ara hem d'anar més enllà. I un dels sectors que pot desenvolupar-se més és el de la tecnologia, per això demanem que la franja marítima (Las Naves, la Marina i el desenvolupament del Grau) ha de ser un espai d'enclavament tecnològic. Tenim les millors condicions i aquell seria un puntal", ha reconegut la regidora.

Bernabé: "Ara hem d'anar més enllà, i un dels sectors que pot desenvolupar-se més és el de la tecnologia"

Buscar notorietat més enllà de la ciutat serà altre repte d'aquest 2020 i el propòsit comença aquest febrer, amb la seua participació en el 4YFN en Barcelona, al que acudiran de la mà de Lanzadera. Amb tot, Bernabé s'ha guardat un as en la màniga per no explicar-ho tot, promet un acte molt interessant en què València tindrà "paper protagonista". Estarem atents.