• Arc Mediterrani
  • València, líder de la estratègia 'smart city' contra la COVID-19

València, líder de la estratègia 'smart city' contra la COVID-19

La Unió Internacional de Telecomunicacions, pertanyent a les Nacions Unides, vol analitzar les mesures urbanes per controlar la propagació del virus

Roda de premsa de l'alcalde Ribó, al centre, aquest dimecres | Ajuntament de València
Roda de premsa de l'alcalde Ribó, al centre, aquest dimecres | Ajuntament de València
Redacción VIA Empresa
València
08 d'Abril de 2020
Act. 08 d'Abril de 2020

L'Ajuntament de València encapçalarà un grup de treball internacional per a potenciar la estratègia smart city per a combatre la pandèmia de la COVID-19. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de València, Joan Ribó, ja que segons ha detallat, la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) -àgencia de Nacions Unides- qui fa aquest encàrrec a l’Oficina Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament. Els objectius, segons ha explicat, són "poder fer un seguiment de l’evolució de la malaltia en la ciutat, analitzar quins senyals poden ajudar a fer previsió, anticipar el comportament de la ciutat i intentar així ralentitzar la propagació del virus".

 

Ribó ha explicat que, davant l'impacte d'esta pandèmia, "sense precedents en l'aspecte social i econòmic de moltes ciutats, les solucions de TIC i les tecnologies digitals poden impulsar la capacitat de resposta d'una ciutat. Em sembla molt important este encàrrec", ha ressaltat l'alcalde després de deixar clar els objectius del projecte que són "monitoritzar el progrés i alentir la propagació del virus fins a advertir senyals primerencs que salvarien innombrables vides". De fet, ha afegit que, "des de l'Ajuntament, des de l'inici de la crisi, portem un seguiment de la malaltia i dels senyals d'est". Per exemple, es controla el trànsit de vehicles o el nombre d'usuaris de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que ajuda a demostrar el grau de compliment de confinament de la societat.

Joan Ribó també ha subratllat una altra dada analitzada, com és el del descens del consum d'aigua a les 20 hores, "la qual cosa evidencia que la ciutadania dedica esta hora per a aplaudir i agrair al sector sanitari i a la resta de professionals que treballen activament per a combatre la COVID-19". Un altre paràmetre que s'usa per a poder fer prediccions i alentir la propagació del virus és l'increment registrat en la recollida de residus.

 

L'alcalde ha ressaltat que l’OCI també ha creat el portal http://coronavirus.valencia.es, també disponible ja en la AppValència "des de la qual la ciutadania rep avisos de servici públic i que ha registrat prop de 40.000 consultes. "Esta eina també compta amb un panell de l'evolució de la COVID-19 i un mapa de recursos geolocalitzadors que completen tot un catalogue d'informacions, recursos i ajudes per a la ciutadania".