Mentre Estrasburg és la capital de Nadal o Le Barcarès enamora als catalans, Barcelona no es queda endarrere i es troba entre el 'top 10' de ciutats més buscades del món per gaudir de Nadal. En aquesta ocasió, Booking ha presentat un informe en què Londres, París i Tòquio lideren les cerques per part dels viatgers internacionals que volen gaudir d'unes festivitats en unes ubicacions úniques.
En el rànquing també hi apareixen ciutats que formen part de les pel·lícules nadalenques per excel·lència, com ara Roma, Nova York, Amsterdam, Bangkok i Dubai. La ciutat comtal ocupa la setena posició, mentre Madrid se situa en la cinquena. Les segueixen més ciutats espanyoles, com ara Sevilla, Màlaga, València, Granada, Adeje i Benidorm.
El "poder" de Madrid
Tot i això, les dades també demostren que el "poder" de Madrid no és només internacional, ja que també és la destinació preferida dels espanyols per disfrutar de les dates nadalenques, igual que ho va ser el pont de desembre passat.
Cal destacar que Catalunya i la resta d'Espanya s'han convertit en una de les destinacions preferides pels estrangers a causa de l'àmplia oferta de zones costaneres i el clima agradable que hi ha a gran part del territori. D'aquesta manera, el Regne Unit, França i Alemanya són els tres països que més visitaran el nostre país aquest Nadal. Tot i això, italians, portuguesos, polonesos, holandesos, nord-americans i irlandesos completen aquest rànquing dels deu països que més visitaran Espanya.
L'estratègia de les ciutats de cara a Nadal
Ja és Nadal a Catalunya, però no només avui, sinó des de fa setmanes. I que li diguin a la ciutat de Badalona. Poc després de la Castanyada i un mes abans de les festes per excel·lència, es va realitzar l'encesa oficial de l'enllumenat mentre s'il·luminava un impressionant arbre de Nadal format per 82.000 llums, amb una alçada de 40 metres i un diàmetre de 15 metres a Badalona. L'objectiu era competir per tenir l'arbre més gran d'Espanya i, alhora, batre un rècord històric. Més de 50.000 persones va omplir la plaça President Tarradellas per presenciar aquesta fita nadalenca, amb un impacte significatiu en la facturació dels comerços locals. Malgrat l'ambient festiu, l'estratègia de les ciutats no es redueix a un "simple arbre". En el cas de Badalona, s'han invertit 1,7 milions d'euros en decoració arreu de la ciutat. I l'orgull ciutadà: "qui té el millor arbre de Catalunya, Espanya i del món és Badalona".
Després de competir algunes setmanes amb l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, per veure qui es quedava el títol de l'arbre més gran d'Espanya, sembla que cap dels dos se l'endú. La competició no la guanyarà cap municipi, sinó un centre comercial. Segons apunten des de Rac1, l'arbre de Nevada Shopping, a Granada, fa 57 metres d'alçada i és el guanyador.
Com a curiositat, en el cas de Vigo, un any més, se situa al capdavant de la despesa a l'enllumenat dels carrers durant la campanya nadalenca, amb una inversió superior als 2,37 milions (als quals cal sumar altres partides per a altres elements decoratius, activitats i instal·lacions d'oci), cosa que suposa quatre vegades més que el que gasta la següent ciutat gallega en aquest rànquing, que és Ourense, amb una partida de gairebé 600.000 euros. En el cas de Vigo, estimen un retorn de 750 milions d'euros en inversió.
A Badalona s'han invertit més de 1,7 milions d'euros en decoració de Nadal
Uns dies en què es parla del nombre de bombetes i els metres que mesuren els arbres, però si hi ha una xifra fonamental a les campanyes de Nadal és el retorn econòmic que deixen, en pluja de milers d’euros, els habitants als comerços. Aquest és de fet l'argument que esgrimeixen els polítics per a les inversions: quants locals i turistes capten els guarniments i quin és el balanç per a hostaleria i comerç. I sembla que enguany Badalona tindrà molt a dir, com també Barcelona i Madrid. Ho veurem aviat.
Bonustrack: la capital catalana desplega el seu encant
Barcelona desplega tot el seu encant. És en aquestes dates tan especials quan la ciutat es converteix en un escenari ple de propostes per a totes les edats i els gustos. Des de la decoració dels seus carrers fins a les tradicions pròpies d'una ciutat amb segles d'història, passant per tota mena d'activitats a la vora del mar. Per a molts, la ciutat catalana és per aquestes dates un "lloc vibrant", que convida a submergir-se a la màgia. Quan s’acosten les festes, les nits de Barcelona adquireixen un colorit diferenciat gràcies al seu enllumenat nadalenc. Més de 4 quilòmetres de llums inunden carrers, places i edificis, generant una atmosfera única.
L'epicentre d'aquesta brillantor festiva és l'emblemàtic passeig de Gràcia, amb la Casa Batlló i la Pedrera. Uns quilòmetres més enllà es pot trobar el Recinte Modernista de Sant Pau, obra mestra del modernisme català, que també compta amb un espectacular enllumenat nadalenc, igual que els jardins de Torre Girona de Pedralbes, que allotgen la instal·lació Natura Encesa, un cant a la biodiversitat realitzat amb més d’un milió de llums LED.
Més de 4 quilòmetres de llums inunden carrers, places i edificis, generant una atmosfera única a Barcelona
També hi ha la Fira de Santa Llúcia, ubicada davant de la Catedral, al cor del Barri Gòtic, que és el lloc de trobada d'aquells que busquen adorns artesanals, regals únics i l'essència mateixa de Nadal. Els mercats de la Sagrada Família, el Port Vell i la Gran Via també se sumen a la celebració, cadascun amb el seu encant particular. Una aposta que ha captivat als viatgers internacionals, per situar una vegada més, Barcelona al capdavant dels rànquings. I aquest cop amb la “màgia de Nadal”.