• BeOm Academy, més enllà del benestar físic

BeOm Academy, més enllà del benestar físic

La startup organitza tallers, cursos i escapades on es practica el 'mindfulness' per aprendre a gestionar l'estrès i l'ansietat

Marina Mayar, fundadora de Be Om Academy | Cedida
Marina Mayar, fundadora de Be Om Academy | Cedida
Barcelona
17 de Desembre de 2020
Act. 03 de Novembre de 2022

BeOm Academy neix d'una dura experiència de la seva fundadora, Marina Mayar, qui treballava en l'àrea de màrqueting en una empresa de jocs online. Com la seva feina era molt exigent no va identificar el creixent estrès que sentia com una afecció de la salut fins que per culpa del mateix va perdre un 50% d'audició. "Tot plegat em va fer reflexionar sobre tot el que havia après sobre que és l'estrès i l'ansietat", recorda Mayar, qui en aquell moment va saber que era el moment de tancar una etapa i obrir-ne un altre que fos compatible amb una vida més saludable i equilibrada. Així va néixer l'empresa de l'ecosistema de Barcelona Activa, que a través de la seva plataforma web ofereix cursos, tallers i escapades de mindfulness

 

"La base de BeOm és simple i molt solida, l'objectiu és ajudar a la gent a través de l'experiència que vaig patir", resumeix l'emprenedora. Mayar vol donar una visió diferent de com gestionar la pressió diària perquè els seus clients no arribin fins no va arribar ella, i en el cas que es trobin en la mateixa situació, vol mostrar que hi ha una sortida. Amb aquesta idea clara BeOm Academy va sortir al mercat el juny de 2019 organitzant les seves primeres activitats. Més endavant, el novembre van estrenar la seva plataforma web. En pocs mesos i una pandèmia entremig han crescut constantment fins a ser un equip de 8 professionals.

Stop en plena acceleració

"L'estrès és un instint natural, n'hi ha que fins i tot és bo", exposa Mayar i afegeix: "Com a reacció davant d'una situació potencialment perillosa és útil, el problema és que en la nostra societat normal viure en un estrès constant". Segons l'emprenedora la societat espanyola és molt poc conscient de la importància de la salut emocional. "Si bé actualment als infants se'ls ensenya més a exposar les seves emocions això no es trasllada a la pràctica. Socialment seguim sense entendre la importància d'estar bé més enllà del ser sinó del fet de sentir", conclou Mayar.

 

Per l'empresària aquesta manca de consciència fa que cerquem vies d'escapada que ens proporcionen l'esgotament mental, però no el treball emocional. "Anem al gimnàs per acabar esgotats, així no penses en el teu estrès sinó que l'ofegues sota capes d'activitats frenètiques sense treballar-lo", assegura Mayar. BeOm Academy vol posar el fre a aquesta deriva i ofereix activitats que es basen en la pràctica del mindfulness, el qual usa la meditació com a eina terapèutica. BeOm vol trencar l'imaginari desfasat i caracteritza els seus serveis per treballar des de l'humor, la practicitat i la proximitat, assegura la seva fundadora.

Totes les activitats que organitza la startup cerquen mostrar tècniques que serveixin per identificar i gestionar les necessitats emocionals a través de la meditació. L'empresa s'especialitza en diverses línies de treball com el mindfulsex, dirigit principalment a un públic femení, o el mindfuleating, que enfoca la nostra relació amb l'alimentació.

  

BeOm s'enfoca tant a individuals com a empreses, però és entre aquestes darreres entre les quals es vol consolidar de cara al 2021. "De cara a l'any que ve volem projectar-nos de cap a les empreses i seguir potenciant la nostra vessant online, que ha vingut per quedar-se", conclou Marina Mayar.