• Les titulacions amb més ofertes de feina a Catalunya

Les titulacions amb més ofertes de feina a Catalunya

El 33,9% de les publicades el 2018 en territori català requereixen perfils amb carreres universitàries, mentre que a la resta d'Espanya el percentatge s'eleva fins al 38,5%

El 19,4% d'ofertes de feina per a universitaris de l'Estat es troben a Catalunya | iStock
El 19,4% d'ofertes de feina per a universitaris de l'Estat es troben a Catalunya | iStock
Barcelona
01 de Juliol de 2019

Les ofertes de feina amb més demanda requereixen una titulació universitària. Així s'extreu del XI Informe Infoempleo d'Adecco sobre titulacions amb més sortides professionals, que posa de manifest que el 33,9% de les ofertes publicades a Catalunya el 2018 demanen, com a mínim, perfils amb una carrera professional, mentre que a la resta d'Espanya el percentatge s'eleva fins al 38,5%. Aquestes xifres disten de les que es publicaven el 2017, quan a Catalunya el 39,9% de les ofertes demanaven tenir un títol universitari i a la resta de l'Estat era del 40,5%.

 

Tot i això, i sempre segons l'informe, el 19,4% d'ofertes de feina per a universitaris de l'Estat es troben a Catalunya. Només per darrere de Madrid, que el 2018 perd pistonada i baixa del 28,4% al 27,1%, Catalunya guanya un 0,6% més en demanda de titulacions. De fet, només Madrid, Catalunya i el País Basc (12,3%) reuneixen més de la meitat d'ofertes per a titulats universitaris de tot l'Estat sumant el 58,8% del total.

 
 

De fet, la formació universitària és l'opció que més ofertes de feina publica al mercat. Amb un 39,9%, les ofertes publicades a Catalunya són les que més demanda de personal tenen, seguides les que requereixen un Cicle Formatiu de Grau Superior amb un 26,7%, un de Grau Mitjà amb un 22,1%, les que demanden el Batxillerat amb un 9,8%, l'ESO amb un 6,3% i, finalment, les ofertes que exigeixen comptar amb un màster o postgrau amb un 1,2% del total.

 

Tot i caure un 2,4% en relació al 2017, el grau universitari per excel·lència a Catalunya continua sent Administració i Direcció d'Empreses (ADE), que acapara el 9,7% de les ofertes de feina que requereixen un títol universitari i un 3,3% del total d'ofertes publicades. La segueix, a gran distància, Ciències del Treball, Relacions Laborals i RRHH amb un 3,7% d'ofertes que demanden perfils universitaris, que creix un 0,9% respecte l'any anterior i es posiciona, així, com la que més incrementa les seves sortides laborals.

En tercera posició, s'hi troba Enginyeria Informàtica, que cau un 1,4% i es queda amb el 3,1% del total de feines que requereixen tenir una carrera. Ara bé, l'informe destaca que creix "notablement" el percentatge d'ofertes en què no s'especifica quina titulació es necessita per accedir al lloc de feina i que només apunten que és necessari comptar amb un grau universitari.

 

Així doncs, tot i que com deia Amancio Ortega, "la meva universitat és la meva professió", i que el percentatge de demanda de titulacions universitàries hagi caigut lleugerament, les ofertes que surten al mercat venen amb una alta demanda de perfils amb carrera professional sota el braç. Alta demanda d'alguns perfils que pot servir com a guia per aquelles persones que estan indecises en moments en què el temps de decisió té un límit, però, això sí, sempre sense oblidar la importància d"estimar el teu ofici per petit que sigui i descansar en ell", com deia l'emperador romà Marc Aureli.