Cellnex Telecom ha presentat els resultats corresponents al primer trimestre del 2022. Els ingressos van pujar a 828 milions d'euros (+64%) i l'ebitda ajustat va créixer fins als 634 milions (+66%) recollint, juntament amb el creixement orgànic, l'efecte de la consolidació de les adquisicions d'actius dutes a terme el 2021. El resultat net comptable va ser negatiu en 93 milions d'euros, per l'efecte de les amortitzacions més grans i els costos financers associats al procés sostingut d'adquisicions i integracions i la consegüent ampliació del perímetre del grup.
De cara a tot l'exercici del 2022, Cellnex confirma unes previsions d'ingressos d'entre 3.460 milions d'euros i 3.510 milions d'euros, un Ebitda situat entre els 2.650 i els 2.700 milions d'euros i un creixement del flux de caixa recurrent fins als 1.350 o 1.380 milions d'euros. El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha destacat que ha sigut un primer trimestre marcat pel creixement orgànic i que demostra la "fortalesa" del negoci de l'empresa i "la consolidació de les operacions dures a terme als últims mesos que continuen provocant augments a doble dígit en ingressos, Ebitda i cash flow recurrent". En aquest sentit, ha pronosticat un efecte arrossegament quan es consolidin les operacions a Polònia, Països Baixos, Itàlia i França, a més de la incorporació dels actius de CK Hutchinson al Regne Unit.
D'altra banda, el deute net del grup, a abril del 2022, arriba als 13.600 milions d'euros mentre que la liquiditat immediata és d'uns 7.800 milions d'euros. A més, al març la companyia va dur a terme una emissió de bons per un import de 1.000 milions d'euros. Cellnex també ha informat que fins a l'abril ha tancat nous acords de creixement per valor de 2.000 milions d'euros. A França, hi construirà 2.850 nous emplaçaments addicionals finals al 2028, l'adquisició de 2 Central Office addicionals i l'ampliació del projecte conjunt desplegament de fibra òptica a la torre anunciat el 2020; a més d'un acord amb la Societé du Grand Paris per dotar de connectivitat les línies 16 i 17 de metro.
També destaquen nous acords a Portugal per ampliar la cooperació amb MEO mitjançant l'adquisició de prop de 700 emplaçaments addicionals i amb NOS, així com l'adquisició d'ONI amb 63 emplaments o els projectes per dotar de connectivitat la línia ferroviària entre Londres i Brighton al Regne Unit o la xarxa de trens als Països Baixos. En total, suposen 500 milions d'euros addicionals.
Junta General d'Accionistes
Cellnex Telecom ha celebrat avui la seva Junta General d'Accionistes on ha aprovat els Comptes Anuals i Informe de Gestió Consolidats, així com la Informació no Financera, corresponent a l'exercici 2021.
La companyia ha assolit els principals objectius que s'havia fixat per al 2021 a la seva ESG Masterplan 2021-2025 en matèria de medi ambient, responsabilitat social i bon govern, destacant la millora sostinguda en la valoració dels principals índexs de sostenibilitat. Així mateix, ha estructurat i implementat el seu nou Marc de Finançament vinculat a la sostenibilitat.
Finalment, el 2021 va posar en marxa la Fundació Cellnex per impulsar la connectivitat com a dret universal i reduir les bretxes digitals (social, territorial i generacional) especialment entre les persones i col·lectius més vulnerables.