• Les ciutats europees més igualitàries

Les ciutats europees més igualitàries

La situació de les dones respecte als homes a Barcelona o Madrid és millor del que es viu a Roma, Lisboa o Londres

Espanya se situa a meitat rànquing sobre la bretxa salarial de gènere
Espanya se situa a meitat rànquing sobre la bretxa salarial de gènere
Redacción VÍA Emprendida
Barcelona
05 de Març de 2018

Les startups també es preocupen per la igualtat. És el cas de l'empresa de reserves de lloguer d'habitatges Spothome que, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, ha realitzat un rànquing per mesurar el nivell d'igualtat a Europa. L'estudi dóna a Espanya una valoració mitjana de 7,84, situant-la en el lloc número 8, únicament superada pels països del nord d'Europa i per davant d'algunes de les principals potències europees. Quant a les ciutats, Madrid i Barcelona estan a la meitat de la taula.

 

El rànquing de Spothome analitza la participació en la vida laboral d'homes i dones, la bretxa salarial per gènere, dones en Fortune 500, drets LGTBI, l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, la tolerància amb la immigració, la qualitat de vida, la desigualtat d'ingressos, les dones en política i la llibertat política i civil. I ho fa en un total de 36 països i 33 ciutats d'Europa. En aquest rànquing, les primeres posicions les lideren Noruega, Dinamarca i Suècia mentre, que França (11è), el Regne Unit (13è), Alemanya (15è) i Itàlia (18è) se situen en posicions inferiors.

 

 

 

 

 

Hèlsinki, la ciutat més igualitària

Quant a l'anàlisi de les principals ciutats, Hèlsinki se situa en primera posició (7,97 punts) seguida d'Estocolm (7,82 punts) i Rotterdam (7,30 punts). Així Madrid i Barcelona estan a la meitat de la taula, amb 6,27 i 5,95 punts, respectivament. Així i tot, les principals ciutats espanyoles estan per davant de Lisboa, Roma i Londres. La capital britànica suspèn amb una valoració de 4,84 punts.

Segons el rànquing, Espanya se situa en el lloc número 22è de 36 amb una valoració de 8,1 punts, per sota d'altres països com França, Alemanya i, fins i tot, Portugal. Un fet rellevant, ja que aquesta dada analitza la presència laboral femenina en comparació de la dels homes.

Quant a bretxa salarial per gènere, Espanya ocupa el lloc 14è d'un total de 29 països

Per ciutats, Madrid i Barcelona tenen la mateixa nota, un 8,1 sobre 10, situant-les a mitjan taula en els llocs 25è i 26è. Hèlsinki, Reykjavík, Estocolm, Oslo i Copenhaguen són les ciutats amb una mitjana més alta.

Quant a la bretxa salarial per gènere –que defineix la diferència entre la mitjana dels guanys bruts per hora dels homes i el de les dones-, Espanya ocupa el lloc 14è de 29 països amb una valoració de 5,61 punts. Està per davant d'altres països com França (5,19 punts), Holanda (5,05 punts) o el Regne Unit, que se situa com un dels pitjors països de tota Europa en aquest paràmetre amb un suspens (2,85).

Per ciutats, Barcelona entraria just en el lloc número 10 de les ciutats amb la menor bretxa salarial en tota Europa amb un 5,61, igual que Madrid. Cal destacar que les ciutats de Roma o Milà són les ciutats amb menor bretxa salarial, només superades per Luxemburg.