• Economia
  • Unes 600 persones es manifesten a Barcelona contra "l'abús de temporalitat" a l'administració

Unes 600 persones es manifesten a Barcelona contra "l'abús de temporalitat" a l'administració

Els interins reclamen que es canviï la llei per afavorir l'estabilització: "El problema no s'ha resolt"

Els treballadors interins critiquen que els processos d'estabilització no han resolt el problema  | ACN
Els treballadors interins critiquen que els processos d'estabilització no han resolt el problema | ACN
Redacció VIA Empresa | ACN
30 de Setembre de 2024
Act. 30 de Setembre de 2024

Unes 600 persones s'han manifestat pel centre de Barcelona contra "l'abús de temporalitat" a l'administració. La marxa, amb el lema Per uns serveis públics de qualitat, ha sortit de la delegació del govern espanyol i ha arribat fins a la plaça de Sant Jaume, davant la Generalitat. Els treballadors interins critiquen que els processos d'estabilització no han resolt el problema i reclamen que es canviï la llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública. "L'abús de temporalitat continua ben present. Els processos d'estabilització s'han dut a terme en fals i amb una llei que no és la correcta", ha assenyalat Guillem Aubaó, de la Plataforma d'Afectats per la Funció Pública (PAFP).

"Molta gent s'ha quedat al voral del camí i no s'ha pogut estabilitzar després d'acumular una experiència de 10, 15 o 20 anys a l'administració", ha lamentat Aubaó, que calcula que a Catalunya hi ha "milers" d'interins afectats. "És difícil de precisar, perquè són moltes les casuístiques, però en aquest procés gradual d'estabilització molt personal s'ha quedat penjat", ha reflexionat en veu alta el portaveu de la PAFP. "I estem parlant de gent amb molta vàlua, experiència i trajectòria dins l'administració pública", ha insistit Aubaó, que ha apuntat que dos dels sectors amb més treballadors públics afectats són el de l'educació i el de la sanitat. "Però en tots els sectors i a totes les administracions s'està reproduint el mateix problema", ha volgut deixar clar el portaveu de la PAFP.

Els treballadors interins critiquen que els processos d'estabilització no han resolt el problema i reclamen que es canviï la llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública

"Cal posar ordre, l'estabilització no s'ha resolt"

"Per tant, reclamem que el poder polític autonòmic i estatal reculli una miqueta l'essència de la sentència del TJUE i que la llei 20/2021 s'ajusti d'una vegada al marc europeu", ha etzibat Aubaó. "Cal que algú posi ordre en aquest tema i això pertoca al poder legislatiu i també l'executiu, de parlaments autonòmics fins al parlament estatal", ha valorat el portaveu de la PAFP. "Governs i administracions volen fer veure que l'estabilització s'ha resolt i no és així", ha afegit la portaveu nacional de la USTEC, Iolanda Segura. "Tenim encara moltíssimes persones a totes les administracions públiques que no han estat estabilitzades, estan en abús de temporalitat i en una situació precària", ha recalcat Segura. "Cal una solució per a aquests treballadors i una compensació econòmica", ha conclòs la portaveu nacional d'USTEC.

La manifestació ha sortit a migdia de la delegació del govern espanyol, al carrer de Mallorca, i posteriorment s'ha dirigit en marxa lenta pel carrer Pau Claris, la plaça d'Urquinaona i Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume. Una gran pancarta amb lema Per uns serveis públics de qualitat. Prou abús de temporalitat. Cap interina al carrer, les que hi som ens quedem! ha encapçalat la marxa, que ha comptat amb el suport de la PAFP, la Plataforma d'Interines Docents de Catalunya (Pindoc) i els sindicats CGT, CATAC, Intersindical, USTEC, COS, COBAS i FETAP.