• Economia
  • El 84% dels edificis són energèticament ineficients

El 84% dels edificis són energèticament ineficients

A l’Estat espanyol, els immobles són responsables del 31% del consum d’energia

Habitatges amb plaques solars
Habitatges amb plaques solars
Redacció VIA Empresa
Barcelona
05 de Març de 2018

Aquest dilluns és el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, però encara vivim en una societat molt lluny de ser eficient. Així ho demostra un estudi realitzat per l’EuroACE, que indica que el 84% dels edificis d’Espanya són energèticament ineficients, és a dir, consumeixen una gran quantitat d’energia i no aprofiten els avantatges que ofereixen les energies renovables.

 

L’informe també posa de manifest que d’aquí a 30 anys seguiran existint el 90% d’aquests immobles i que si no es prenen mesures, la demanda global d’energia pot augmentar un 50% abans del 2050, segons informen en un comunicat.

A l’Estat espanyol, els edificis són actualment responsables del 31% del consum de l’energia. Una realitat que repercuteix a la butxaca de les persones, ja que l’eficiència energètica va molt lligada a un estalvi en el consum: la classificació A (la més alta) suposa gastar fins a 10 vegades menys que la G (la més baixa). Avui en dia, la majoria dels edificis a Espanya tenen una classificació E, F o G.

 

El 66% del consum energètic dels edificis s’utilitza en la calefacció, la refrigeració i la ventilació. Una xifra que es podria reduir amb la instal·lació d’un aïllament eficaç i sostenible, com és la llana de roca, que permet reduir la factura energètica entre un 50% i un 90%.

La Generlitat redueix la factura elèctrica

La Generalitat de Catalunya ha estalviat 3,6 milions d’euros en el rebut elèctric de l’any 2016 gràcies a un nou Sistema d’Informació i Monitorització Energètica (SINE), de la mà de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Aquest sistema de comptabilitat energètica permet controlar la correcta aplicació de les tarifes elèctriques i sistematitzar aspectes com els errors en la facturació o l’optimització de la potència contractada.