• Economia
  • L'ATC estalviarà 8,2 milions d'euros aquest any

L'ATC estalviarà 8,2 milions d'euros aquest any

L'entitat preveu que aquesta quantitat augmentarà de manera progressiva fins als 33,7 milions d'euros el 2027

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, amb la secretària d'Hisenda, Marta Espasa, i el director de l'Agència Tributària de Catalunya, Eduard Vilà
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, amb la secretària d'Hisenda, Marta Espasa, i el director de l'Agència Tributària de Catalunya, Eduard Vilà
Redacció i Agències
Barcelona
27 de Desembre de 2018

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) preveu estalviar 8,2 milions d'euros aquest any i arribar de manera progressiva fins als 33,7 milions d'euros el 2027. Segons es recull a l'informe Balanç de la transformació de l'administració tributària de Catalunya, elaborat per la secretaria d'Hisenda de la Generalitat, aquestes previsions són el resultat de la transformació de l'administració tributària i del seu desplegament funcional i territorial culminat el setembre del 2017, quan es van posar en marxa 28 oficines territorials.

 

Durant la presentació del text, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha qualificat aquest exercici com a "inèdit" i ha celebrat la consecució dels objectius marcats, ja que s'ha aconseguit augmentar la recaptació i estalviar 8,25 milions d'euros. De fet, Aragonès ha explicat que després d'assumir la gestió completa dels tributs cedits el setembre del 2017, la recaptació s'ha incrementat un 14% en transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i un 23% en successions i donacions. A més a més, Aragonès també ha destacat la reducció de la conflictivitat en els expedients gestionats un 9,5% i del temps de demora en la resolució de recursos, que ha baixat un 38%, així com l'augment del nombre de cites prèvies (92%), l'atenció de la majoria dels contribuents que s'han dirigit a l'ATC (54%) i la gestió d'un 44% dels expedients presentats.

Per aquest motiu, el Govern reclama recuperar el programa per centralitzar el pagament d'impostos estatals del sector públic català després que l'executiu espanyol el deixés sense efectes en un Consell de Ministres el desembre del 2017, quan la Generalitat estava intervinguda pel 155. Per Aragonès, "són unes xifres de balanç molt positives, que demostren que quan des de la Generalitat ens marquem l'assumpció de responsabilitats, som capaços de fer-ho bé".