L’any 2021 l’àmbit sanitari va patir un 43% més de ciberatacs tot i el reforç de prevenció al sector, sobretot en l’àmbit de l’atenció primària. Així ho ha explicat el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Roy Català, que ha comparegut davant la Comissió d’Afers Institucionals per presentar la memòria d’activitats corresponents al 2021. Les accions de prevenció dutes a terme aquell any van permetre bloquejar 220 milions d’atacs, 400.000 correus maliciosos i 86 atacs de denegació de serveis, el 90% dels quals es van produir a instituts. Gràcies a les pautes que es van establir l’any 2020, es va poder aturar una possible repetició de ciberatac a Vall d’Hebron després que en patís un l'any anterior.
L’any 2021 es van gestionar 2.819 incidents de seguretat, dels quals el 50% van ser a la Generalitat i les administracions públiques. L’estratègia de prevenció que va desplegar l’Agència aquell any constava de 55 accions, de les quals 29 eren de nivell bàsic, 18 de nivell avançat, i 4 de nivell complex. També es van posar en marxa campanyes de conscienciació sobre drets i deures digitals enfocades a joves.
L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya va posar el focus en formar professionals a les empreses. L’any 2021 es van instruir 12.000 persones en l’àmbit de la seguretat, de les quals el 54% eren empleats públics. Les persones formades l’any anterior van ser 4.000.
Pel que fa al personal intern, l’any 2021 l’Agència tenia 39 treballadors, dels quals un 74% eren homes. Degut a la falta de dones, es va posar en marxa una campanya per promocionar la dona “ciber”. Aquestes dades, ha explicat Català, van alineades a la poca presència de la dona dins el sector de la seguretat. El 97,7% dels professionals tenia titulació universitària.