Andorra i la Comissió Europea tanquen la negociació de l'acord d'associació

Amb l'objectiu de "simbolitzar un final d'etapa" i l'inici de la fase d'anàlisi del text per part dels Estats

El cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, durant la seva intervenció | Govern d'Andorra El cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, durant la seva intervenció | Govern d'Andorra

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, i el ministre d'Afers exteriors, Cooperació Econòmica Internacional i Telcomuniaciones de Sant Mario, Lucca Beccari, han tancat la negociació de l'acord d'associació d'Andorra i San Marino amb la Unió Europea en una reunió aquest dimarts a Brussel·les.

La trobada ha tingut lloc una vegada finalitzat el treball de revisió tècnica i jurídica del projecte, amb l'objectiu de "simbolitzar un final d'etapa" i l'inici de la fase d'anàlisi del text per part dels Estats, informa el Govern en un comunicat.

Espot ha assegurat que l'acord "reforçarà el posicionament d'Andorra" a escala internacional i Sefcovic ho ha descrit com un dels més ambiciosos que la UE ha concedit a països associats.

L'acord "reforçarà el posicionament d'Andorra" a nivell internacional

El cap de Govern andorrà ha expressat la voluntat d'"estrènyer llaços amb la UE" i s'ha mostrat convençut que l'acord permet als estats de petita dimensió territorial desenvolupar un paper actiu, com a estat associat, en la construcció europea.

Publicació del text

Espot ha destacat que el tancament de la negociació d'aquest dimarts permet "posar a la disposició de tota la ciutadania" el contingut de l'acord, publicat en la seva versió en anglès.

A partir d'ara comença la traducció del text a les llengües oficials de la UE, per part de la Unió Europea, i al català per part d'Andorra: Espot ha assegurat que quan disposin de la traducció al català intensificaran l'explicació del text per donar a la població andorrana elements de cara al referèndum que s'ha previst per al primer trimestre de l'any que ve.

 

Més informació
L'efecte Andorra: llei històrica del català i més singularitat econòmica
Avui et destaquem
El més llegit